logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

L.E.S 01e - brak komunikacji z PC i przełączania na gaz po zmianie obrotów

zaradny2 22 Lip 2018 13:22 435 3
REKLAMA
  • #1 17343271
    zaradny2
    Poziom 12  
    Ocena: 34
    900, sterownik jak w temacie, 2 bezpieczniki sprawdzone. Uszkodziłem druga centralke w ten sam sposób. Posiadam interface program który mi sie łączył z centralką lecz po zmiana obrotow przełaczania na gaz centalka zdechł i ani nie przełącza ani sie komp nie komunikuje z centralka, co sie dzieje! ?
  • REKLAMA
  • #2 17357403
    zaradny2
    Poziom 12  
    ? wiem ze to stare dziadostwo ale może ktoś cos doradzi? czy to wina softu? moge go wgrać z xp?
  • REKLAMA
  • #3 18117644
    zaradny2
    Poziom 12  
    Kupilem trzecia i narazie działa, problem brak komunikacji pojawiał się po wgraniu programu przy załączonym silniku TO BYŁ BŁĄD, program i wogole parametry zmienia się na załączonym zapłonie ale wyłączonym silniku, jeśli silnik pracuje centralka się uszkadza.
    Posiadam dwie centralki uszkodzone co mogę z nimi zrobić by przywrócić komunikacje? Nawet schematu nigdzie znaleźć nie umiem.
  • #4 18122329
    maiami
    Poziom 23  
    Ocena: 67
    podejrzewam że z tak starym sterownikiem nic nie zrobisz, skoro jest tak słabo zabezpieczony iż na odpalonym silniku traci komunikację, zresztą ten producent nigdy nie miał dobrych sterowników LPG
REKLAMA