logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć unifon Cyfral Smart-D do panela? Słabo słychać dzwonek, drzwi nie otwierają.

mierzwin 22 Lip 2018 17:11 1461 3
REKLAMA
  • #1 17343485
    mierzwin
    Poziom 2  
    Mam podobny problem ze swoim domofonem. Na klatce mam takie to urządzenie

Jak podłączyć unifon Cyfral Smart-D do panela? Słabo słychać dzwonek, drzwi nie otwierają.

W domu Cyfral Smart-D. Podłączony i zworki ustawione na inne

Próbowałem z dwoma ustawieniami zwroki ZW6. Efekt - słychać kogoś przy domofonie ale otworzyć drzwi się nie da. Dodatkowo - mimo ustawienia głośności na maksa, domofon strasznie cicho dzwoni.
    .
    Jakieś rozwiązanie albo porada dla laika?

Z góry dziękuje.[/img]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17343808
    mierzwin
    Poziom 2  
    Dobrze, ale to jakiego rodzaju urządzenia będą do tego pasowały i w czym jest problem (już tak całkowicie w celu samoedukacji).

Pytam się, że jak mam coś wybrać to musze znać klucz, czym się tutaj posługiwać... :)

Z góry dziękuję!
  • #4 17344124
    Ircys
    Specjalista Domofony
    Ocena: 2061
    Centrale CODI, to w praktyce centrale domofonowo-telefoniczne, wiec kluczem tu jest klasyczny aparat telefoniczny z DTMF-em. Te centrale w zasadzie nie mają nic wspólnego z popularnymi u nas systemami "cyfrowymi", do którego pasuje zakupiony przez Ciebie unifon Cyfral Smart-D.
    Przy wyborze unifonu najlepiej jest sugerować się sugestią producenta - link powyżej.

Pozdrawiam
REKLAMA