logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Polo 9N 1.2 47kw 64km - Załączanie czegoś po wciśnięciu gazu (na zapłonie)

kolodanielo 23 Lip 2018 19:33 909 6
REKLAMA
  • #1 17345754
    kolodanielo
    Poziom 3  
    Ocena: 26
    Witam mam pytanie od jakiś 2-3 dni mam problem otóż po przekręceniu kluczyka na zapłon coś mi brzęczy pod maską jakby się jakaś pompa załączała i potem takie "tsztyk" się robi jakby gasła podobny dźwięk mam przy wciśnięciu gazu załącza się to tylko jak mam zapłon przykładowo dam na zapłon kluczyk i wcisnę gaz i to się pod maską załącza nagrałem to : https://youtu.be/JNxQHyuHgHw

coś jakby jakaś pompka zgrzytała

wie ktoś może co to?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17345930
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17346125
    kolodanielo
    Poziom 3  
    czy to normalne żeby tak było przy zapłonie po wciśnięciu gazu? bo powiedziałem o tym koledze i mówi że to normalne gdybym miał porównanie z jakimś innym podobnym autem żeby sprawdzić czy tak samo sie dzieje po przekręceniu kluczyka a co do pracy silnika to troszkę inaczej chodzi właściwie to z tydzień czasu maks tak mam że po przekręceniu kluczyka coś tak jakby się załącza i po chwili taki trzask jakby gasło ale dzisiaj zauważyłem że po daniu gazu na zapłonie coś takiego sie dzieje jak na filmiku co do odpalania to 3-4 razy miałem tak że przekręciłem kluczyk i niby zaskoczył ale przygasł musiałem wtedy przy odpalaniu wcisnąć gaz do dechy aż zawył i potem już chodził normalnie jak zaskoczył i zgasł i dałem gaz do dechy przy odpalaniu to potem już normalnie chodził troszkę zacząłem inwestować kupiłem parę części między innymi świece nowe , pasek wielorowkowy , teleskopy dwa z tyłu i gumy na teleskopy myślę że w niedalekim czasie też pompę paliwa , wody i rolke od napinacza zmienie

niepokoić zaczęło mnie bulgotanie pod maską jakby woda się gotowała wujkowi o tym powiedziałem to powiedział że to normalne że silnik gorący i dlatego ale dziwne żeby coś tak bulgotało przy gaszeniu i zauważyłem też że podczas jazdy pod stacyjką co jakiś czas coś jakby tyka ( możliwe że to przy dawaniu gazu) z tydzień czasu tak mam

filmik z odpalania i dawania gazu: https://youtu.be/XVzTOpsN85s
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17346231
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 17346271
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 18615684
    kolodanielo
    Poziom 3  
    póki co problem ustał i zainwestowałem z viakena skaner

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z samochodem Polo 9N 1.2 47kW, polegający na brzęczeniu pod maską po przekręceniu kluczyka na zapłon oraz na dźwięku "tsztyk" przy wciśnięciu gazu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że może to być związane z przepustnicą lub problemami z silnikiem, a także zalecają sprawdzenie błędów diagnostycznych oraz czyszczenie przepustnicy. Użytkownik rozważa zakup skanera diagnostycznego, aby lepiej zdiagnozować problem. Po pewnym czasie problem ustąpił po zainwestowaniu w skaner od Viakena.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA