Jak w temacie. Po włączeniu do sieci i użycia przycisku power słychać klepiący przekaźnik na zasilaczu ,,delta'' taka sytuacja trwa ok. 10 minut i czasami telewizor uruchomi się do pracy. Obraz prawidłowy. Pomiary napięć +12V, -12V, +3,3V i 24V, +400V prawidłowe, także sprawdzone oscyloskopem, niemniej jednak wymieniłem wszystkie elektrolity na wyjściu tego zasilacza. Nic to nie dało. Gdzie jeszcze szukać przyczyny? Nie sądzę, żeby było coś z pamięcią, bo w końcu telewizor jakoś zadziała. Nawet po godzinnej pracy, gdy go wyłączę znowu ponownie nie mogę go normalnie uruchomić. Czasami dioda led pokazuje 9 mignięć, a przy wyłączeniu nic.
Podczas pracy świeci biała led, także w trakcie tego klepania przekaźnika-pulsująco.
Czy ktoś z kolegów miał podobny przypadek? Dodam, że naklejka pokazuje chassis Q522 1E.LA. Zasilacz Delta DPS279 BP /nie jestem pewny tego oznaczenia/.
Z góry dzięki za okazaną pomoc.
ps/ jest to pierwsza naprawa tego telewizora wg. oświadczenia klienta.
Podczas pracy świeci biała led, także w trakcie tego klepania przekaźnika-pulsująco.
Czy ktoś z kolegów miał podobny przypadek? Dodam, że naklejka pokazuje chassis Q522 1E.LA. Zasilacz Delta DPS279 BP /nie jestem pewny tego oznaczenia/.
Z góry dzięki za okazaną pomoc.
ps/ jest to pierwsza naprawa tego telewizora wg. oświadczenia klienta.
Konto firmowe: