logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Logitech G27 - Problemy - Logitech G27 - Nie działa force feedback i koło kierow

KKK98 02 Sie 2018 12:57 5838 7
REKLAMA
  • #1 17362810
    KKK98
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Witam.

Nie wiem czy wybrałem dobre forum, jeżeli nie, to przepraszam, i proszę o przeniesienie tematu we właściwe miejsce :D Jeszcze wczoraj po południu kierownica normalnie pracowała, kilka godzin później przy podłączeniu jej do PC, kierownica nagle przestała działać. Działają wszystkie pedały, skrzynia biegów, przyciski na kierownicy, ale samo koło się nie kręci, i nie ma też force feedback. Zielona dioda na skrzyni biegów przy podłączaniu miga, a następnie gaśnie. Kierownica nie jest nowa, mam ją już ponad 4 lata. Rok temu miałem identyczny problem, musiałem kupić nowy, oryginalny zasilacz. Wczoraj przeglądając różne fora ludzie pisali, że być może wystarczy jakiś zasilacz od laptopa, więc kupiłem dziś w sklepie coś takiego

Logitech G27 - Problemy - Logitech G27 - Nie działa force feedback i koło kierow

Kierownica dalej nie działa, do tego próbowałem poprzez ten nowy zasilacz uruchomić laptopa, który także nie działał. Nie wiem, czy jest to wadliwy zasilacz, zwrócić go do sklepu, i tak jak rok temu kupić oryginalny zasilacz od kierownicy? Z góry dzięki za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 17362816
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3531
    Zasilacz ma takie same parametry jak stary oraz polaryzację?
  • REKLAMA
  • #3 17362860
    KKK98
    Poziom 5  
    Stary zasilacz(oryginalny):
    Logitech G27 - Problemy - Logitech G27 - Nie działa force feedback i koło kierow

Nowy:
  • REKLAMA
  • #4 17362883
    icosie
    Poziom 34  
    Ocena: 239
    Witam

Widzisz, że stary zasilacz ma 24 V i 1,75 A, do tego na wtyczce w środku jest plus.
    A nowy może mieć ledwo 12 V?

Nie będzie działać

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 17362884
    krisxxl
    Poziom 28  
    Ocena: 201
    Witam

Miałem podobne objawy i obstawiałem, że to zasilacz. Okazało się że problem jest prozaiczny: rozsypał się profil kierownicy w Logitech Profiler. Odisntalowałem Profilera, zaisntalowałem ostatnią wersję wspierającą G27 i wszystko wróciło do normy.

Pozdrawiam

Krystian
  • #6 17363066
    KKK98
    Poziom 5  
    krisxxl napisał:
    Witam

Miałem podobne objawy i obstawiałem, że to zasilacz. Okazało się że problem jest prozaiczny: rozsypał się profil kierownicy w Logitech Profiler. Odisntalowałem Profilera, zaisntalowałem ostatnią wersję wspierającą G27 i wszystko wróciło do normy.

Pozdrawiam

Krystian

Próbowałem, niestety nic to nie dało :(

Dodano po 1 [minuty]:

icosie napisał:
    Witam

Widzisz, że stary zasilacz ma 24 V i 1,75 A, do tego na wtyczce w środku jest plus.
    A nowy może mieć ledwo 12 V?

Nie będzie działać

Pozdrawiam

Czyli muszę kupić oryginalny zasilacz, czy może być obojętnie jaki, byleby tylko miał 24V?
  • #7 17363073
    icosie
    Poziom 34  
    Ocena: 239
    Nie dowolny.
    Taki co będzie miał 24 V, wydajność prądową przynajmniej 1,75 A i plus zasilania w środku wtyczki.
  • #8 17365272
    KKK98
    Poziom 5  
    Zamykam temat, udało się rozwiązać problem bez kupowania zasilacza. Po prostu kabel był lekko ułamany w 1 miejscu :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z kierownicą Logitech G27, która przestała działać, mimo że pedały i przyciski funkcjonują poprawnie. Po podłączeniu nowego zasilacza, kierownica nadal nie działała, a zielona dioda na skrzyni biegów migała. Użytkownik wcześniej miał podobny problem, który rozwiązał zakupem oryginalnego zasilacza. W dyskusji zasugerowano, że nowy zasilacz musi mieć odpowiednie parametry (24 V, 1,75 A) oraz właściwą polaryzację. Ostatecznie problem został rozwiązany przez naprawę uszkodzonego kabla, co przywróciło funkcjonalność kierownicy bez potrzeby zakupu nowego zasilacza.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA