logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Deskjet 2620 - XP nie można odnaleźć określonego modułu przy instalacji

MICHAŁ KRAWCZYK 06 Sie 2018 19:52 1530 6
REKLAMA
  • #1 17369982
    MICHAŁ KRAWCZYK
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witajcie.
    Mam problem z instalacją drukarki hp 2660 na Windows XP pro 32 bity.
    Wiem, że to już archaiczny system, ale na tym komputerze mam programy, które potrzebne są moim rodzicom do pracy, a nie można ich zainstalować na nowszych Windowsach.
    Drukarka kupiona dwa dni temu. Podpięta do laptopa z Windows 8.1 instaluje się sama i drukuje bez problemu.
    Próbowałem ją zainstalować na XP, odpalam instalacje z płyty (na której jest napisane, że instalacja na XP, Vista, 7 , 8 , 8.1 i 10), kreator wykrywa drukarkę, kopiuje pliki i na końcu wyskakuje komunikat "Nie można zainstalować tego sprzętu, Wystąpił błąd przy instalacji urządzenia, nie można odnaleźć określonego modułu" i kiszka.
    wszelkie instalatory z HP nie dają rady.

Przeinstalowanie XP nie wchodzi w grę, przez te programy, których nie można ruszyć.

Proszę o pomoc, miał ktoś taki przypadek?

Dzięki Michał
  • REKLAMA
  • #2 17369994
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10419
    Probowales instalowac same sterowniki z poziomu menadzera urzadzen, wybierajac aktualizacje sterownikow?
  • REKLAMA
  • #3 17370210
    MICHAŁ KRAWCZYK
    Poziom 11  
    Tak, ale jest komunikat " Kreator nie może odnaleźć dla sprzętu oprogramowania bardziej odpowiedniego niż to, które jest obecnie zainstalowane". Nawet kiedy drukarkę stamtąd odinstaluje, to kreator wyszukiwania sprzętu próbuje instalować z płyty sterowniki, jak dam dalej, to wyskakuje komunikat z pierwszego posta.
    "Nie można zainstalować tego sprzętu,
    Wystąpił błąd przy instalacji urządzenia,
    nie można odnaleźć określonego modułu"
  • REKLAMA
  • #4 17370263
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Podaj identyfikator drukarki z menadzera urzadzen (pid i vid).
  • REKLAMA
  • #5 17371804
    MICHAŁ KRAWCZYK
    Poziom 11  
    Witam.
    Szukałem po tych numerach, ale nie mogę nic znaleźć:
    HP Deskjet 2620 - XP nie można odnaleźć określonego modułu przy instalacji
  • #6 17371824
    Kolobos
    Spec od komputerów
    W menadzerze wybierz aktualizacje i wybierz recznie sterownik (z dysku), wtedy system nie bedzie zglaszal, ze ma juz lepsze sterowniki.
  • #7 17372885
    MICHAŁ KRAWCZYK
    Poziom 11  
    Próbowałem tego już dawno. Wybieram żeby instalował drukarkę z listy, wciskam "z dysku", skazuje na sterownik pokazuje się tablica :
    "Nie można zainstalować tego sprzętu,
    Wystąpił błąd przy instalacji urządzenia,
    nie można odnaleźć określonego modułu"
    ściągnąłem ze strony HP drivery do mojego modelu, do XP 32bity i przy instalacji wyskakuje też błąd.
    Najlepiej przeinstalował bym system i pewnie byłoby z głowy, ale przez te programy nie mogę.
    Ręce opadają :(

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z instalacją drukarki HP Deskjet 2620 na systemie Windows XP 32-bit. Mimo że drukarka działa poprawnie na Windows 8.1, instalacja na XP kończy się błędem "Nie można zainstalować tego sprzętu, Wystąpił błąd przy instalacji urządzenia, nie można odnaleźć określonego modułu". Próby aktualizacji sterowników z poziomu menedżera urządzeń oraz ręczna instalacja sterowników z dysku nie przynoszą rezultatu. Użytkownik nie może przeinstalować systemu z powodu niezbędnych programów. W dyskusji pojawiają się sugestie dotyczące ręcznej aktualizacji sterowników oraz identyfikacji drukarki, jednak problem nadal występuje.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA