logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie głośniki i wzmacniacz do Punto I z radiem Pioneer 4x40 max?

Sq1 26 Sie 2005 14:55 2180 5
REKLAMA
  • #1 1766422
    Sq1
    Poziom 11  
    A więc przyszedł czas nagłośnić auto, mam już radio Pioneer 4x40max i ok 500 zł na wzmacniacz i głośniki. Głośniki musze zamontować albo w tylnej pułce, albo zrobić oddzielne obudowy i postawić na pułce, (różnica?) syczki w fabrycznych miejscach?

Opcja nr 1: Hertz DSK 165 + wzmak (czy wzmak do 250zł styknie??)
    Opcja nr 2: Głośniki pod radio (na dzień dzisiejszy wziąłbym DCX 690,inne??), za jakiś czas tuba i do niej wzmak

Czy np Blaupunkt GTA 2100 lub Magnat Classic 360 pociągnie Hertz DSK 165?? Czy lepiej kupić głośniki z niższej pułki i wykorzystać je w całości?
    (Bariera pieniężna :P)

To będzie moja pierwsza zabudowa samochodu, nie jestem rasowym audiofilem, ale słysze i drażni mnie kiedy nie słysze części pasma, lub gdy bas jest nie taki jak trzeba ;) Z drugiej strony wiem, że lepiej jest zamontować głośniki w drzwi, nie mam tej możliwości :|
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1766502
    kryniu777
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    Hertz DSK 165 na przod +GTA 2100

i tyle, jak bedziesz mial kase kupisz sub a nie tube pod oddzielny wzmcniacz
  • REKLAMA
  • #3 1769200
    Sq1
    Poziom 11  
    No ludzi wypowiedzcie się !! Trzeba sie udzielać :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1769324
    Skator
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    HELIX BLUE 62 MK 2 lub HERTZ ESK 165

dozbieraj do porzadnego wzmaka bo lepiej kupic raz a dobrze...

niezapomnij o kompleksowym wytlumeniu drzwi bo to podstawa!
  • REKLAMA
  • #5 1769381
    Sq1
    Poziom 11  
    Pewnie, że jakbym miał tyle kasy żeby kupić ESK 165 to nawet bym sie nie zastanawiał, niestety 500 zł to maxymalna cena jaką moge wydać na głośniki+wzmak, więc będe musiał kupić sprzęt troche gorszej klasy (zaznaczam, że nie oczekuje nie wiadomo jakiej głośności, chodzi mi o czystość dźwięku i przyjemny, możliwie mocny bass)
  • Pomocny post
    #6 1769474
    katoda
    Poziom 20  
    Ocena: 51
    Z tym 500 złoty to trochę cienko bo na samo okablowanie do pieca wydasz ok 100-150 złoty :( No ale pomijając te koszty to możesz kupić jakiś firmowy używany piecyk 4 kanałowy 50-100 wat rms na kanał np:

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=61909325 niby jeszcze jeden dzień aukcji ale do 200 złoty zawsze coś znajdziesz. Nie polecam żadnych nowych "wzmacniaczy" w podobnych cenach bo to lipa ;) Następnie głośniki: tu masz całkiem niezłe magnaty (w tej cenie oczywiście)

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=60605536

na pewno helixy były by lepsze no ale cena ;) Warto było by popracować nad zwrotnicą do nich.

Inna sprawa to głośniki basowe powinny być w dzwiach przednich... kawałek MDF trochę własnej pracy i panele gotowe :) Twitery w okolicy przednich słupków i zaczyna się powoli tworzyć scena muzyczna :) Z tyłu nic nie montujesz. Do kompletu jakaś skrzyneczka w bagarzniku :) Co do wyboru taniego głośnika basowego to ktoś inny może się wypowie ale myslę że za ok 100 złoty coś się znajdzie. Oczywiście skrzynkę też robisz sam dobraną do parametrów głośnika :)

W przyszłości wygłuszenie drzwi też by się przydało ;)

acha te aukcje są tylko przykładowo na szybko znalezione i niemam nic z nimi wpólnego :) w razie jakiś wątpliwości :)
REKLAMA