logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer zawiesza się - Gdy korzystam z komputera zawiesza się w losowych momen

jakup1 12 Sie 2018 13:57 1434 6
REKLAMA
  • #1 17380430
    jakup1
    Poziom 6  
    Witajcie przychodze z problemem. Gdy korzystam z pcta (przeglądarka,czasem granie) on potrafi zawiesić się i pomaga jednynie reset. Co robić?
    Tak jak w tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=o-wJ4-eAAWw moment 2:47
    Dysk w dobrym stanie. Temperatury tak samo dobre. Ram również bez błędów. System reinstalowany. Dodam ze jak zalewalem komputer plynem (bo mam custom loopa) Zalalem troche ją ale suszylem przez 3 dni więc raczej nic sie nie stalo. Plyte kupilem dopiero niedawno.
    Specki:
    Asus rampage iv extreme
    i7 4820k
    8 gb ddr3 hyperx fury red
    gtx 980
    kingston kc300 120 gb
    Ocz modXtreme pro 600w
    windows 10
    Pomocy :/

Dodano po 7 [minuty]:

jakup1 napisał:
    Witajcie przychodze z problemem. Gdy korzystam z pcta (przeglądarka,czasem granie) on potrafi zawiesić się i pomaga jednynie reset. Co robić? Czasem po 5 min,czasem po godzinie a czasem wcale.
    Tak jak w tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=o-wJ4-eAAWw moment 2:47
    Dysk w dobrym stanie. Temperatury tak samo dobre. Ram również bez błędów. System reinstalowany. Dodam ze jak zalewalem komputer plynem (bo mam custom loopa) Zalalem troche ją ale suszylem przez 3 dni więc raczej nic sie nie stalo. Plyte kupilem dopiero niedawno.
    Specki:
    Asus rampage iv extreme
    i7 4820k
    8 gb ddr3 hyperx fury red
    gtx 980
    kingston kc300 120 gb
    Ocz modXtreme pro 600w
    windows 10
    Pomocy :/
  • REKLAMA
  • #2 17382909
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2777
    SMART dysku wrzuć.
  • REKLAMA
  • #3 17382931
    jakup1
    Poziom 6  
    Komputer zawiesza się - Gdy korzystam z komputera zawiesza się w losowych momen Dodam ze jak siedze na wifi i tak sie robi jak zrestartuje komputer nie widzi karty sieciowej.
  • REKLAMA
  • #4 17382957
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2777
    Zainstaluj inną wersję sterownika do WiFi.
  • #5 17382976
    jakup1
    Poziom 6  
    Na lanie to samo. Tylko jest problem bo teraz nie mam obrazu. Świeci się vga Led i kod na płycie AA Ale nie ma nic na ekranie.
  • REKLAMA
  • #7 17389782
    jakup1
    Poziom 6  
    deser1 napisał:
    jakup1 napisał:
    Na lanie to samo. Tylko jest problem bo teraz nie mam obrazu. Świeci się vga Led i kod na płycie AA Ale nie ma nic na ekranie.

Jaka płyta główna i jaki model dysku, ile pamięci ram?

Wszystko napisane. Wyłączyłem w biosie zintegrowaną karte sieciową i narazie śmiga :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zawieszaniem się komputera podczas korzystania z przeglądarki i gier, co wymaga resetu. Wskazuje, że dysk, temperatura i pamięć RAM są w dobrym stanie, a system został reinstalowany. Po zalaniu komputera płynem, który był suszony przez 3 dni, pojawiły się problemy z kartą sieciową. Użytkownik otrzymuje sugestie dotyczące sprawdzenia SMART dysku oraz instalacji innej wersji sterownika do WiFi. Po wyłączeniu zintegrowanej karty sieciowej w BIOSie, problem z zawieszaniem się komputera został częściowo rozwiązany, jednak pojawił się nowy problem z brakiem obrazu na ekranie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA