logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Xiaomi Mi Drone 4K - Aplikacja MiDrone nie komunikuje się z aparaturą

conrad9210 12 Sie 2018 19:22 1839 1
REKLAMA
  • #1 17381025
    conrad9210
    Poziom 26  
    Ocena: 210
    Cześć.
    Próbowałem zainstalować aplikację MiDrone na tablecie Modecom 1001 z androidem 4.4.2 . Niestety z Google Play się nie instaluje, więc pobrałem plik apk i zainstalowałem ręcznie. Po zainstalowaniu działa wszystko za wyjątkiem połączenia z aparaturą. Loguję się na konto Xiaomi bez problemu a gdy przeskakuję łączenie uruchamia mi aplikację i mam dostęp do całego menu. W momencie kliknięcia na "connect" wyświetla zapytanie o tettering - włączam go i po chwili mam komunikat "Unable to connect to RC". Próbowałem się łączyć po kablu i po wifi - wszystko z takim samym skutkiem.
    Mam jeszcze jeden tablet Lark Ultimate X4 z androidem 5.1 . Tam dało się pobrać aplikację ze sklepu ale zachowuje się ona identycznie jak w Modecomie - "Unable to connect to RC".
    Wiecie może w czym tkwi problem i jak go rozwiązać ?
    PS. Aplikacja działa mi bez problemu na Galaxy S7.
    Z góry dziękuję za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 17563162
    conrad9210
    Poziom 26  
    Ocena: 210
    Problemem była mała moc obliczeniowa tabletu i zbyt mało Ramu.
    Na innym tablecie "Chińczyku" z tym, że na ARM Cortex-A9 i 1GB Ramu aplikacja wystartowała bez problemu. Pozdrawiam
REKLAMA