logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP ScanJet 4200C..skanował....skanował...aż padł

G_Roy 26 Sie 2005 18:37 1539 3
REKLAMA
  • #1 1766969
    G_Roy
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Skanował.....skanował......aż się naskanował.
    A na poważnie to karetka po mojej ręcznej interwencji czyli przesunięciu do połowy po podłączeniu wraca do miejsca spoczynku. Lampa świeci aż miło. Po dojściu karetki do końca słychać co pewien czas takie pstryknięcie silnika krokowego tak jakby coś mu brakowało. Jeśli chodzi o stan techniczny w porzadku wszystko przesmarowane. Skaner w windowsie jest wykryty..... Kiedy naciskam pobierz zdjecie ze skanera w programie graficznym karetka delikatnie drgnie i znowu zaczyna pyrkać delikatne stukanie z silniczka krokowego.....Proszę o radę fachowców..
    Czy da rade to ruszyć....Elektronika czy jaki tam diabeł siedzi w tym sprzecie to nie wiem .
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2432027
    er_el
    Poziom 2  
    witam
    Miałem taki sam problem, może być to wina sterowników pod windowsa.
    Proponuje sciągnąć z netu knopixa 4.0 bootowalnego z płytki, po uruchomieniu knopixa scaner ten pracuje az miło :D .
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2434402
    machina73
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 8
    Skoro pracował do tej pory pod windą i nie było problemu to co się czepiać sterownika... Zobacz no czy pasek zębaty nie jest uszkodzony, brak kilku zębów nie tylko skanerom sprawia kłopoty:D

machina
  • #4 2434604
    wfe416n
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Może tak jak w innych hp na końcu pod obudową jest wyłącznik w postaci białej listwy. Spróbuj ją dokładnie wyczyścić, musi być idealnie biała.
REKLAMA