logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Scanjet 3570c - Głowica skanera zatrzymuje się i cofa podczas skanowania

Nikos900 23 Kwi 2017 13:54 990 4
REKLAMA
  • #1 16430985
    Nikos900
    Poziom 6  
    Ocena: 6
    Witam, podczas skanowania dokumentów w pewnym momencie głowica skanera stanęła w połowie skanowanego dokumentu i się cofnęła do pozycji z przed skanowania. W końcu po kilku nie udanych próbach skanowania skaner zaczyna normalnie skanować jak niby nic się nie stało a po ponownym podłączeniu skanera znów to samo się i po kilku próbach skaner działa prawidłowo.

Z góry dziękuje za odpowiedź co jest powodem takiego działania.

HP Scanjet 3570c - Głowica skanera zatrzymuje się i cofa podczas skanowania HP Scanjet 3570c - Głowica skanera zatrzymuje się i cofa podczas skanowania HP Scanjet 3570c - Głowica skanera zatrzymuje się i cofa podczas skanowania HP Scanjet 3570c - Głowica skanera zatrzymuje się i cofa podczas skanowania

P.S. zdjęcia dołączyłem ale w linku którym dołączyłem też są filmy jak się skaner zachowuje podczas skanowania
  • REKLAMA
  • #2 16431922
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 926
    Załącz normalnie zdjęcia, na innym komputerze tak samo ?
    Zacząłbym od sterowników.
  • REKLAMA
  • #3 16432296
    Nikos900
    Poziom 6  
    Mam tylko komputer z xp gdzie da się zainstalować skaner, a na drugim gdzie jest w10 nie widzi do niego sterowników,jedynie na vboxie sprawdzam tak samo się dzieje. Sterowniki były reinstalowane. A na stronie producenta nie ma do niego sterowników przynajmniej ja nie widzę tylko instaluje z płyty cd.
  • REKLAMA
  • #4 16433817
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Ja podejrzewałbym, że w tym skanerze wypala się świetlówka - nie zdąża się już nagrzać w zaprogramowanym przy rozruchu skanera czasie i dlatego są problemy z pierwszymi skanami...
  • #5 16433988
    Nikos900
    Poziom 6  
    właśnie zauważyłem że podczas skanowania czasami lekko mruga świetlówka. Da się kupić samą świetlówkę i czy wymiana takiej świetlówki będzie łatwa?
REKLAMA