logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam programu do edycji książki adresowej MAC OSX

Jogesh 15 Sie 2018 20:27 366 0
REKLAMA
  • #1 17386291
    Jogesh
    Poziom 28  
    Ocena: 680
    Szukam programu w którym mógłbym uporządkować książkę adresową na system MAC OS. Wbudowana książka nie ma takich możliwości jakie potrzebuję.

Najpierw opiszę problem.

Mam bardzo starą książkę adresową liczącą ponad 1500 wpisów często ze zdjęciami i książka była najpierw na kartach SIM, potem na Nokiach S40, Symbianie, Nokii S60, Windowsie XP, i potem na MAC OSX i BlackBerry OS10. Kiedyś pięknie synchronizowałem na MAC OSX Snow Leopard z Nokią 7600 i było wszystko pięknie. Potem na BlackBerry przez USB i program Blend. Po jakiejś aktualizacji okazało, że wszystkie telefony które mają inną kategorię niż "komórkowy" "praca" i "pozostałe" znikają z kontaktu. No trudno. Teraz wgrałem kontakty przez plik vCard do Androida i wszystkie komentarze jakie miałem pod kontaktem wpisał w imię i nazwisko skracając i zjadając niektóre litery ze środka wyrazu. Do tego kilkadziesiąt kontaktów nie skopiował. Nie wiem czemu i nie wiem których. W tym celu potrzebowałbym program, który to wszystko uporządkuje, znajdzie błędy w kontaktach itd. Potem niech zapisze do pliku który będzie strawny zarówno dla MAC OSX i Androida.

Najfajniej jakby był darmowy, ale może być również płatny. Znalazłem wiele programów do wyszukiwania duplikatów, ale to przeważnie automaty i nie mają specjalnie więcej funkcji. Mi bardziej chodzi o to aby był bardziej zaawansowany.

Pozdrawiam i dziękuję za wszelką pomoc.
  • REKLAMA
REKLAMA