No właśnie więcej info na ten temat, ale jeżeli CS to full flash najlepiej wyższa wersja niż była w telefonie, później Full Factory Deflauts i powinna wstać.
pozdr
Fleszowale poniewaz telefon sie sam resetowal i po wgraniu programu wyswietlil sie komunikat contact servis i jeszcze jeden komunikat zaraz po skonczeniu fleszowania pojawia sie na telefonie Test Mode dolanczam zdjecie ustawien UFSa jakie mialem w momencie wgrywania pozdrawiam
Załączniki:
bez tytułu.zip(52.17 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Wgralem soft teraz 5.80 i zrobilem full factory defauls i nadal jest komunikat contact servis co moge jescze zrobic zeby bylo dorze prosze o porady pozdrawiam
ok, ja robie bez zaznaczonego autodetect, jesli w Twoim przypadku nie daje rady to go zaznacz... No i sprobuj sflashowac wersja 6.01...
Tak nawiasem mowiac CS nie zawsze przyczyna lezy w sofcie...
Wiesz co ja bym jeszcze spróbował wgrać PMa zgranego ze sprawnej słuchawki, jakiś czas temu miałem 3100 właśnie z CS i jej pmogł PM zgrany ze sprawnej.
pozdr
Witam ponownie teraz caly czas mam nastepujacy komunikat przy probie fleszowania czy moze mi ktos powiedziec co to oznacza pozdrawiam i zalanczam zdjecie
Załączniki:
bez tytułu.zip(6 KB)
Telefon styki ma czyste i w srodku tez jest czysty i bez sladów korozji a nadal brak komunikacji a jak go wloncze to jest contact servisco moglo sie stac?pozdrawiam
Plikiwgrywam takie jak na zdjeciu telefon teraz wogule nie startuje a prz fleszu pojawia sie komunikat jak na zdjeciu nie wiem co sie podzialo prosze o porady
Załączniki:
bez tytułu1.zip(7.51 KB)
bez tytułu.zip(43.07 KB)
Zawsze wgrywamy 3 pliki MCU+PPM+CNT. PM niewgrywamy chyba że mamy problem z zasięgiem lub coś w tym stylu.
Jak chodzi o komunikat ,który ci się wyświetla to wydaje mi sie iż powodem może byćkabelek a dokładniej mówiąc kostka którą podłączasz do fona.Sprubój odłączyć i podłączyć ponownie,może pomóc.
Mi czasami zdarzy się to przy tel DCT-3.
✨ Nokia 6100 po próbie flashowania wyświetla komunikat "Contact Service". Problem pojawił się po samoczynnym restarcie telefonu i próbie wgrania nowego oprogramowania. Wgrano soft w wersji 5.80 oraz wykonano pełny reset do ustawień fabrycznych, jednak komunikat nadal się pojawia. Dyskusja sugeruje, że do poprawnego flashowania należy wgrać trzy pliki: MCU, PPM i CNT, natomiast PM wgrywa się tylko w przypadku problemów z zasięgiem. Zalecane jest użycie wyższej wersji oprogramowania, np. 6.01, oraz wykonanie pełnego resetu fabrycznego. Wskazano również na możliwość problemów sprzętowych, takich jak uszkodzenie kostki kabla programującego lub korozja styków, choć w tym przypadku styki i wnętrze telefonu są czyste. Próbowano zmieniać ustawienia autodetect w programie do flashowania, co wpływało na komunikaty błędów. Sugerowano także wgranie PM z działającego telefonu tego samego modelu. Ostatecznie problem może leżeć poza samym oprogramowaniem, a przyczyną może być uszkodzenie sprzętowe lub nieprawidłowe pliki flashowania. Wygenerowane przez model językowy.