logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alcatel Onetouch Pixi7 - Tablet nie uruchamia się

silentyt 29 Sie 2018 19:44 12072 2
REKLAMA
  • #1 17412142
    silentyt
    Poziom 5  
    Ocena: 42
    Witam,
    Od razu napiszę, że jestem świadom tego, że będzie trzeba wgrywać nowy ROM (Czy Firmware).
    Czy będę musiał ściągać Android Studio aby musieć wykonać to przez ADB?

Historia tabletu:
    Moja mama kupiła po taniości tablet Alcatel Onetouch Pixi7 który jak się okazało jest "uszkodzony" lub "zbrickowany".

Problem:
    Tablet wpada w pętle kiedy go uruchamiam tzn. Pojawia się logo Alcatel Onetouch Pixi7 i wyłącza się i tak ze 3 razy po czym odpala się Recovery Mode.Alcatel Onetouch Pixi7 - Tablet nie uruchamia sięIMG_201808...193626.jpg (1.05 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

W tym Recovery Mode napisane jest:
    Android System Recovery <3e>
    ALP5.KK1.MP10.p6

Jutro powinni mi wysłać dysk do mojego komputera i wtedy będę mógł to wykonać.

Prosiłbym o opisanie naprawy krok po kroku.

Dziękuję bardzo za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 17412172
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1659
    A próbowałeś wykonać hard reset jak już odpali się do recovery?

Dodano po 2 [minuty]:

https://forum.android.com.pl/topic/211918-stock-rom-do-pixi-7/?page=2
    https://firmwarefile.com/alcatel-onetouch-pixi-7-i216x
  • #3 17412174
    silentyt
    Poziom 5  
    Ocena: 42
    nutergsm napisał:
    A próbowałeś wykonać hard reset jak już odpali się do recovery?

Przepraszam, zapomniałem napisać, że próbowałem już wszystkiego.
    Nawet pobieralem jakieś pliki na kartę SD z mojego telefonu próbując zainstalować je na Tablecie poprzez funkcje "Apply Update From SD Card" ale po wybraniu pliku było napisane, że nie można zainstalować pliku.

Plik nazywał sie "MT8127__TCL__I213__PIXO7__4.4.2__ALPS.KK1.MP10"
    Niestety było to dawno kiedy go ściągnąłem i nie pamiętam skąd ani co 2 tym pliku jest.

Dodano po 4 [minuty]:

Czyli wystarczy pobrać ten pliczek FirmWareFile i wgrać ten ROM na tablet poprzez np. SP Flash Tool?

Dodano po 1 [minuty]:

I pytanie.
    Czy podczas używania tej aplikacji SP Flash Tool muszę mieć na Tablecie włączone ADB. Alcatel Onetouch Pixi7 - Tablet nie uruchamia sięCapture _2...-05-12.png (653.5 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA