logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat Stilo - Interface diagnostyczny z Chin nie działa

boch 01 Wrz 2018 11:52 903 1
REKLAMA
  • #1 17416643
    boch
    Poziom 13  
    Ocena: 41
    Witam

Zakupiłem po raz drugi bezprzewodowy interface diagnostyczny ELM327 BT do mojego auta. Pierwszy (zdjęcie poniżej) nie działał właściwie wcale. Mogłem jedynie sparować telefon z urządzeniem i na tym koniec. Sprawdziłem urządzenie w aucie z grupy VW i tam działało bez zarzutu.

Drugie zakupione urządzenie to Vgate iCar V2.

Urządzenie udało się sparować. Udało się również połączyć z silnikiem i pozostałymi dostępnymi modułami. Niestety po kilkuminutowej obserwacji korekt wtryskiwaczy interface się rozłączył i nie pozwala połączyć się ponownie. Przy próbie wyjęcia go z gniazda okazało się, że moduł jest bardzo gorący. Posiadam również kabel diagnostyczny pod USB z Viakena i ten działa bez zarzutu. Czy te moduły to faktycznie loteria z jakością i protokołami czy mam jakiś problem z autem? Wielu znajomych posiadających podobne moduły nie ma z nimi najmniejszych problemów.
  • REKLAMA
  • #2 17423615
    sadek1979
    Spec od samochodów
    Ocena: 1419
    Małe chińskie rączki co za miskę ryżu cały dzień harują nie przywiązują uwagi do jakości . Ciesz się tylko, że sprzęt nie działa bo były przypadki że autko unieruchamiały .
REKLAMA