logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo U260 - Czy można zasilać z powerbanku Xiaomi 20000mAh?

tracer87 05 Wrz 2018 09:02 855 7
  • #1 17423734
    tracer87
    Poziom 3  
    Ocena: 2
    Witam, w laptopie Lenovo U260 uszkodzona została bateria i musiałem wyciągnąć ją z obudowy, obecnie mam stacjonarnego laptopa.
    Czy jest możliwość podłączenia laptopa żeby był zasilany przez powerbank xiaomi mi bank 20000mAh?
  • #2 17423763
    sk1977
    Spec od komputerów
    Ocena: 742
    W jaki sposób to sobie wyobrażasz?
    Montaż Powerbanku zamiast baterii - nie będzie ładowania ani działania z powerbanku. Podłączenie zamiast zasilacza - potrzebujesz 20V, nie 5V.
    Są powerbanki do laptopów, ale może się okazać, ze wymiana baterii w laptopie będzie tańsza (porównując czas pracy).
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 17423779
    KapitanSTS
    Poziom 30  
    Ocena: 274
    tracer87 napisał:
    Witam, w laptopie Lenovo u260 uszkodzona została bateria i musiałem wyciągnąć ją z obudowy, obecnie mam stacjonarnego laptopa.
    Czy jest możliwość podłączenia laptopa żeby był zasilany przez powerbank xiaomi mi bank 20000mAh ?

Kup sobie baterię. Tylko jeżeli chcesz mieć ją sprawną to musisz z niej korzystać czyli rozładowywać i ładować do pełna przynajmniej raz w tygodniu. W domu zawsze można odłączyć baterię i działać na zasilaniu.
  • #4 17423811
    tracer87
    Poziom 3  
    Koszt baterii do tego modelu laptopa to kwota ponad 400,00 zł z rodzimego rynku. Istnieje możliwość zamówienia przez chińskie portale, ale wątpie co do jakości i formy transportu tym bardziej, że są to cienkie ogniwa. W tym modelu bateria jest schowana w obudowie więc nie ma możliwości odpinania i podpinania jej.
  • #6 17423820
    tracer87
    Poziom 3  
    W takim razie mamy inne allegro bo są baterie, ale nie do tego modelu.
  • #8 17423890
    KapitanSTS
    Poziom 30  
    Ocena: 274
    tracer87 napisał:
    Koszt baterii do tego modelu laptopa to kwota ponad 400,00 zł z rodzimego rynku. Istnieje możliwość zamówienia przez chińskie portale, ale wątpie co do jakości i formy transportu tym bardziej, że są to cienkie ogniwa. W tym modelu bateria jest schowana w obudowie więc nie ma możliwości odpinania i podpinania jej.

To ważne by raz na tydzień działać na baterii. I w chwili obecnej trzeba uważać na zakupy na Ali... z Chin. Poczta Polska ma obowiązek podawania danych ludzi którzy kupują rzeczy w Chinach.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zapytał, czy laptop Lenovo U260 można zasilać z powerbanku Xiaomi Mi Bank 20000mAh po usunięciu uszkodzonej baterii. Odpowiedzi wskazują, że podłączenie powerbanku zamiast zasilacza nie jest możliwe, ponieważ laptop wymaga napięcia 20V, a powerbanki standardowo dostarczają 5V. Użytkownicy sugerują zakup nowej baterii, która kosztuje około 250-400 zł, z uwagą na konieczność regularnego ładowania i rozładowywania baterii dla jej długowieczności. Wspomniano również o ryzyku związanym z zakupami z Chin.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA