logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Omron M3 Comfort (HEM-7134-E) - Dobór akumulatorków, rezygnacja z baterii alkal

recek.niunia 13 Wrz 2018 11:37 1254 2
  • #1 17438209
    recek.niunia
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Mam aparat ciśnieniowy jak w temacie. Potrzebuję zmienić typ baterii z alkalicznych (rekomendowane) na akumulatorki. Ale baterie alkaliczne to 1,5 V a akumulatorki to 1,2 V. Czy w tym aparacie można zastosować akumulatorki czy wytrzymają tak jak alkaliczne? Czy aparat będzie działał poprawnie nie będzie przekłamywał wyników? Mam do wyboru 2 typy tych akumulatorków i 3 ładowarki nie wiem czy kupować czy nie. Na forum do czytałem że można użyć zasilacza, mam go ale osoba starsza nie umie się nauczyć.

Ładowarka PANASONIC Smart Quick K-KJ55HCD40E (ten model ma akumulatorki 2500 mAh, ale szybkie ładowanie)
    Ładowarka PANASONIC BQ-CC51 (ładowarka bardzo wolna ładuje wszystkie akumulatorki ale te 2500 mAh aż 12 g)
    Ładowarka PANASONIC BQ-CC17 (średnia szybkość ładowania akumulatorki 1900 mAh) .

Proszę o pomoc, czy mogę zmienić na akumulatorki? I jaką ładowarkę najlepiej wybrać. Myślałem o tej ostatniej, ale ta pierwsza ma duże ogniwa.

Dodaje instrukcję aparatu Omron M3 Comfort.
    Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • #3 17447380
    recek.niunia
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Doczytałem na innej stronie że urządzenia pomiarowe nie powinny być zasilane akumulatorami gdyż mogą fałszować wyniki. Zostanę na bateriach alkalicznych + zasilacz sieciowy do tego modelu.
REKLAMA