Mam aparat ciśnieniowy jak w temacie. Potrzebuję zmienić typ baterii z alkalicznych (rekomendowane) na akumulatorki. Ale baterie alkaliczne to 1,5 V a akumulatorki to 1,2 V. Czy w tym aparacie można zastosować akumulatorki czy wytrzymają tak jak alkaliczne? Czy aparat będzie działał poprawnie nie będzie przekłamywał wyników? Mam do wyboru 2 typy tych akumulatorków i 3 ładowarki nie wiem czy kupować czy nie. Na forum do czytałem że można użyć zasilacza, mam go ale osoba starsza nie umie się nauczyć.
Ładowarka PANASONIC Smart Quick K-KJ55HCD40E (ten model ma akumulatorki 2500 mAh, ale szybkie ładowanie)
Ładowarka PANASONIC BQ-CC51 (ładowarka bardzo wolna ładuje wszystkie akumulatorki ale te 2500 mAh aż 12 g)
Ładowarka PANASONIC BQ-CC17 (średnia szybkość ładowania akumulatorki 1900 mAh) .
Proszę o pomoc, czy mogę zmienić na akumulatorki? I jaką ładowarkę najlepiej wybrać. Myślałem o tej ostatniej, ale ta pierwsza ma duże ogniwa.
Dodaje instrukcję aparatu Omron M3 Comfort.
Ładowarka PANASONIC Smart Quick K-KJ55HCD40E (ten model ma akumulatorki 2500 mAh, ale szybkie ładowanie)
Ładowarka PANASONIC BQ-CC51 (ładowarka bardzo wolna ładuje wszystkie akumulatorki ale te 2500 mAh aż 12 g)
Ładowarka PANASONIC BQ-CC17 (średnia szybkość ładowania akumulatorki 1900 mAh) .
Proszę o pomoc, czy mogę zmienić na akumulatorki? I jaką ładowarkę najlepiej wybrać. Myślałem o tej ostatniej, ale ta pierwsza ma duże ogniwa.
Dodaje instrukcję aparatu Omron M3 Comfort.