logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Braun/golarka 3 z Clean&Renew - Nie działa pompka płynu w stacji czyszczącej

Prts 18 Wrz 2018 11:21 3084 3
REKLAMA
  • #1 17446765
    Prts
    Poziom 2  
    Od jakiegoś czasu moja stacja w czasie czyszczenia nie zasysa płynu czyszczącego.
    Wszystko wygląda jak zwykle, tzn. wkładam golarkę do stacji, uruchamiam i niby wszystko działa (buczy, ładuje się bateria golarki), ale po zakończeniu procesu głowica golarki jest sucha.

P.S. Pojemnik z płynem czyszczącym jest pełny.
  • REKLAMA
  • #2 17446867
    gieniapierda
    Poziom 23  
    Ocena: 128
    Witam
    Jeśli dobrze zrozumiałem, urządzenie ładuje się prawidłowo z ładowarki bezpośrednio jak i ze stacji?

Musi kolega zdjąć głowicę golarki, amortyzatory, gumę aż na końcu będzie gniazdo odpowiedzialne za ładowanie i czyszczenie maszynki. Bolce (piny) przeczyścić i odgiąć delikatnie jeśli nie stykają. To głównie powoduje, że Stacja Czyszcząca "nie widzi" golarki do mycia. No i na koniec złożyć prawidłowo ;-)
  • REKLAMA
  • #3 17450709
    Prts
    Poziom 2  
    Dziękuję za podpowiedź @gieniapierda - super, że ktoś się tak szybko odezwał :)

Tzn. po uruchomieniu czyszczenia i ładowania w stacji czyszczącej - brzęczy w kilku cyklach, a następnie się ładuje. Na oko i na ucho wszystko wygląda tak, jak wcześniej. W całym procesie natomiast brakuje podawania płynu czyszczącego z zasobnika w module czyszczącym (tak, jakby zasobnik był pusty). Efekt jest taki, że po całym cyklu głowica golarki jest sucha - po prostu w ogóle nie miała kontaktu z płynem czyszczącym.
    Nie wiem na jakiej zasadzie działa pompka, która zasysa płyn czyszczący, ale wygląda na to, że to ona nie działa.

P.S. Nie wiem, ze względu na powyższe, czy rozwiązaniem jest pomysł z rozebraniem golarki, alei tak nie mogę sobie poradzić z zdjęciem/wyjęciem elementów, które zaznaczyłem na załączonej fotce (boję się z tym szarpać, bo jak coś urwę, to się nie ogolę :)).

Braun/golarka 3 z Clean&Renew - Nie działa pompka płynu w stacji czyszczącej
  • #4 20587923
    kazimierzk67
    Poziom 1  
    To nieprawda, gdyż mam ten sam problem że nie zasysa stacja czyszcząca. Akurat mam dwie takie same golarki i jak włożyłem do drugiej stacji czyszczącej to widzi tak jak kolega podpowiada i zasysa płyn do czyszczenia golarki. Podejrzewam że to coś innego w stacji czyszczącej.
REKLAMA