Witam, posiadam dość nieciekawy problem z komputerem tj. podczas grania po jakichś 5-20 min obraz oraz dźwięk zawieszają się, pomaga jedynie restart z przycisku. Zauważyłem też, że gdy komputer ma już "freeza" dioda pracy dysku przestaje się całkowicie migać.
Mój sprzęt:
proc:i7 8700k(nie kręcony)
MB:MSI Krait Gaming Z370
RAM:HyperX predator 16 GB(2x8) DDR4 3000 MHz(taktowanie nie ruszane)
GPU:GTX 1070 8GB ASUS ROG STRIX(wersja bez OC)
Cooler:Be quiet dark rock pro 4
PS: Thermaltake litepower 600W
HDD: WD Blue 1TB
Temperatury są raczej na dobrym poziomie, w grach procesor nie przekracza 61 stopni, a karta 70 stopni.
Dysk testowałem na HDTune i nic złego nie wyszło
Testowałem memtestem przez jakieś 3 godziny, nic nie wykazał , co ciekawe komputer był w serwisie w którym testowali go na furmarku przez 8 godzin i też nic się nie działo.( U nich podobno komputer był sprawny)
W akcie desperacji postanowiłem sformatować dysk i postawić nowy system, sterowniki pobierałem za pośrednictwem menedżera urządzeń, ale nie przyniosło to żadnego rezultatu.
Bardzo proszę o pomoc.
Mój sprzęt:
proc:i7 8700k(nie kręcony)
MB:MSI Krait Gaming Z370
RAM:HyperX predator 16 GB(2x8) DDR4 3000 MHz(taktowanie nie ruszane)
GPU:GTX 1070 8GB ASUS ROG STRIX(wersja bez OC)
Cooler:Be quiet dark rock pro 4
PS: Thermaltake litepower 600W
HDD: WD Blue 1TB
Temperatury są raczej na dobrym poziomie, w grach procesor nie przekracza 61 stopni, a karta 70 stopni.
Dysk testowałem na HDTune i nic złego nie wyszło
Testowałem memtestem przez jakieś 3 godziny, nic nie wykazał , co ciekawe komputer był w serwisie w którym testowali go na furmarku przez 8 godzin i też nic się nie działo.( U nich podobno komputer był sprawny)
W akcie desperacji postanowiłem sformatować dysk i postawić nowy system, sterowniki pobierałem za pośrednictwem menedżera urządzeń, ale nie przyniosło to żadnego rezultatu.
Bardzo proszę o pomoc.