logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Szukam] Wartości rezystorów w subwooferze Bose Acoustimass 3

czeslawowski 21 Wrz 2018 19:21 807 6
REKLAMA
  • #1 17453033
    czeslawowski
    Poziom 10  
    Szanowni forumowicze.
    Poszukuje schematu wzmacniacza subwoofera Bose jak w tytule.
    Sprzęt trochę wiekowy więc może ktoś miał doświadczenia.
    Próbuję ustalić wartości dwóch rezystorów szeregowo połączonych z małym mostkiem prostowniczym, są całkowicie zjarane.
    Schemat załatwił by sprawę lub ma ktoś taki sprzęt i może ustalić co tam jest.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17453542
    aksakal
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 3013
    wartości rezystorów - 5.1 Om
  • REKLAMA
  • #3 17453737
    czeslawowski
    Poziom 10  
    Dzięki za szybką odpowiedz.
    Spodziewałem się, że mają mniejszą wartość ok 1Ω, mały mostek ma 1,5-2A...
    Dla porządku uzupełnię post o stosowne fotografie jak tylko będę mógł.
    Zastanawiam się dlaczego się tak mocno spaliły...? może mostek, może coś dalej...
    Schemat by się jednak przydał. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 17459910
    czeslawowski
    Poziom 10  
    Dodaję ilustracje celem zobrazowania sytuacji o której mowa.

[Szukam] Wartości rezystorów w subwooferze Bose Acoustimass 3[Szukam] Wartości rezystorów w subwooferze Bose Acoustimass 3[Szukam] Wartości rezystorów w subwooferze Bose Acoustimass 3[Szukam] Wartości rezystorów w subwooferze Bose Acoustimass 3
  • #6 17460075
    aksakal
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 3013
    Wzmacniacz reanimowany czy problem pozostał?
  • REKLAMA
  • #7 17768958
    fido721
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam. Taki mam problem, trochę i innej beczki. Satelity grają normalnie, bas ledwo puka. Regulacja barwy i Vol. działa. Jak dotykam na listwie łączącej dwie plytki pin mute to głosno buczy basem (jakby końcówka ok.) Sprawdziłem każdy biegun suba do masy i też gra cicho. Jakby sygnał niskiej częstotliwości gdzieś słabł. Napięcia w zasilaczach ok 33 i 20V. Co może być powodem znikomego basu? Poszukuje schematu by sprawdzić resztę napięć w punktach?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje schematu wzmacniacza subwoofera Bose Acoustimass 3, aby ustalić wartości dwóch zjaranych rezystorów połączonych szeregowo z mostkiem prostowniczym. Otrzymuje informację, że wartości rezystorów wynoszą 5.1 Ω, co jest wyższe niż oczekiwane 1 Ω. Użytkownik zastanawia się nad przyczyną ich uszkodzenia oraz prosi o schemat lub pomoc w ustaleniu wartości. W międzyczasie dodaje ilustracje uszkodzonego sprzętu. Inny uczestnik forum zgłasza problem z niskim basem w subwooferze, sugerując, że może to być związane z sygnałem niskiej częstotliwości.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA