Witam. Kol.Lukson dokonałem jeszcze raz pomiarów napięć na złączu męskim, zamontowanym na subwooferze bez i ze stacją sterującą. Oto wyniki :bez stacji 14-pin= +17,62V, 15-pin= -18,46V, 10-pin=+8,02V. Po podłączeniu stacji, w stanie ST-BY, czy pracy pomiary są takie same i wynoszą : 14-pin= +17,75V, 15-pin= -18,29V, 10-pin= +8,02V. Najprostszą metodą stwierdzenia, co jest uszkodzone byłoby podpięcie mojej stacji sterującej do innego subwoofera. Ponieważ mieszkam w Gdańsku , może ktoś posiadający sprawny zestaw z mojego miasta pomoże rozwikłać ten dylemat. Prowadziłem pertraktacje z serwisem autoryzowanym Logitech firmą FixT S.A. w Krakowie oto co mi napisali:
Koszt sprowadzenia części oraz naprawy pogwarancyjnej elektroniki panelu sterowania Z-5500 wyniesie 240 zł netto (295,20 zł brutto).
Jeżeli uszkodzeniu uległ subwoofer, naprawa pogwarancyjna nie będzie możliwa z uwagi na brak dostępności niezbędnych elementów.
Koszt odesłania przesyłki za pobraniem wyniesie 20 zł netto (24,60 zł brutto).
Na Allegro ogłasza się firma BROsystem z Poznania, ale jeszcze nie odpisali na drugi e-mail.Brak schematu i podejście firmy Logitech daje dużo do myślenia.
Pozdrawiam Andrzej