logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault scenic po lifcie - Przy odpalaniu dziwne wrrrr

scenicman22 22 Wrz 2018 15:08 1248 2
REKLAMA
  • #1 17454238
    scenicman22
    Poziom 5  
    Ocena: 29
    Witajcie, mam problem z moim scenic em 2001 rok produkcji, 1.9 dci. 102 km. Przy odpalaniu dziwnie charczy. Żadne kontrolki się nie zapalają. Myślałem że to rozrusznik ale słychać jak kręci. Słychać takie wrrrr Odrazu po odpaleniu. Już raz miałem problem ze nie chciał odpalić... Jednak po 30 sekundach po drugim razie zapalił normalnie. Nwm co jest grane???
  • REKLAMA
  • #2 17454529
    g107r
    Poziom 41  
    Ocena: 988
    Odsłuchaj i pokaż na silniku, które to coś robi te wrrr. Nagraj ten dźwięk, czy coś.
    Inaczej będziesz musiał przeszukać internety na temat "wrrr", a to może być bardzo ciekawe i mylące. Robi też brum, brum ?
    scenicman22 napisał:
    Myślałem że to rozrusznik ale słychać jak kręci.
    Mój też kręci, tylko zbyt często nie silnikiem. Bendix w rozruszniku pada i nie zasprzęgla rozrusznika z kołem zamachowym/silnikiem, a czasem to i nawet chyba nie wysprzęgla :(
    Tylko czy to te same "wrrr" ?
  • #3 17454616
    scenicman22
    Poziom 5  
    Ocena: 29
    Ok jutro nagram dźwięk i prześlę to wrr trwa może 2 czy 3 sekundy...

Dodano po 19 [minuty]:

Tylko to napewno nie rozrusznik bo kręci... Może być bardzo dużo przyczyn... Może elektronika... Nie mam pojęcia... Tylko napewno nie rozrusznik...
REKLAMA