logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lampka rowerowa led zakłóca pracę licznika bezprzewodowego

barmi123 23 Wrz 2018 17:08 1764 2
REKLAMA
  • #1 17456386
    barmi123
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Mam problem z lampką rowerową led, która po włączeniu zakłóca pracę licznika rowerowego bezprzewodowego, tzn. samej bazy. Czujniki koła, kadencji i pulsu nie reaguję na zbliżanie lampki. Natomiast wystarcz zbliżyć lampkę do licznika na ok. 60 cm i już licznik zatrzymuje bieżące wskazania.
    Znalazłem radę, aby ekranować lampkę od środka i wykleiłem korpus lampki folią aluminiową. Pokrywka lampki wykonana z aluminium działa jako radiator dla diody led. Pokrywkę i ekran połączyłem z minusem na akumulatorkach. Nic to nie dało. Szkoda mi rozdzielać oba sprzęty, bo naprawdę w pojedynkę dobrze funkcjonują.
    Szukam jakiejś podpowiedzi czego ewentualnie jeszcze spróbować.
  • REKLAMA
  • #2 17456486
    kranzio
    Poziom 26  
    Ocena: 139
    Jeśli lampka led to pewnie jakaś tandetna przetwornica w niej. Jaka to lampka i jaki licznik?
  • #3 17456727
    barmi123
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Lampka z aukcji na aliexpress -Meilan-X1-Bike-Light-USB-Rechargeable-Tail-Lamp-Bicycle-Bike-Led-Front-Light-16-LED-Smart a licznik Atech F438.
    Pożyczałem inną lampkę od kolegi firmy Busch coś tam za ponad 200 zł i też zakłóca licznik, tylko z małej odległości ok.10-15 cm.

Moderowany przez Mirek Z.:

Link do aukcji usunąłem. https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php - p.3.1.18.

REKLAMA