witam czy posiada ktos schemat podlaczenia alarmu do sorento najbardziej interesuje mnie jak jest sterowanie centralnym , krancowki drzwi czy sa sterowane + czy -
drzwi wedlug schematu do zoltego ale mam pytanie czy trzeba zastosowac alarm z opoznianiem wlaczania czujek drzwiowych i nie wiem jak tu jest z centralem czym jest sterowany
Witam.
Posiada ktoś jeszcze instrukcje która można pobrać i otworzyć ? Bo ta wyżej nie działa.
Muszę podłączyć w swojej bo pilot już nie działa w kupiłem uniwersalny moduł z pilotem.
✨ Dyskusja dotyczy schematu podłączenia alarmu w Kia Sorento z 2003 roku, ze szczególnym uwzględnieniem sterowania centralnym zamkiem oraz krańcówkami drzwi. Użytkownicy wymieniają się informacjami na temat sposobu sterowania zamkiem centralnym, wskazując, że może być konieczne dołożenie siłownika do drzwi kierowcy, gdyż fabrycznie może go brakować. Poruszono kwestię, czy krańcówki drzwi są sterowane sygnałem dodatnim (+) czy ujemnym (-). Wskazano również na potrzebę zastosowania alarmu z opóźnionym włączaniem czujek drzwiowych. Jeden z uczestników udostępnił zdjęcie schematu podłączenia, które pomaga w identyfikacji przewodów, a także pojawiło się pytanie o lokalizację modułu zamka centralnego w pojeździe. Wspomniano o problemie z pilotem fabrycznym i zakupie uniwersalnego modułu z pilotem jako rozwiązaniu. Wygenerowane przez model językowy.