logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę sformatować karty MicroSD 16GB - dane wracają po usunięciu

gandzik 15 Paź 2018 23:05 885 4
REKLAMA
  • #1 17498962
    gandzik
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam i od razu do rzeczy,
    Karta 16GB wyjęta z tabletu Android. Zajętość ca 75% ale - nie idzie sformatować. Pod Win wywala błąd, przy korzystaniu z alternatywnych "twardych" softów wszystko przebiega OK, ale na karcie zostaje to, co było - wszystko do odtworzenia. Usuwałem partycje (pod Win), instalowałem od nowa a karta jakby zamrożona. Kasuję foldery, wszystko jest OK a po paru chwilach - obraz karty w 100% wraca. Zmieniam nazwy folderów, wszystko ładnie, pięknie... a za chwilę jak było. Nagrywam pliki na kartę - wszystko "śmiga" aby za chwilę - było co było. Znalazłem winne temu pliki z którymi nie mogę nic zrobić. Załączam zrzut 2 folderów i pliku wraz z ścieżką dostępu które wg mnie mają coś z tym wspólnego - nie mogę NIC z nimi zrobić. Nadmienię, że w szale macicy wrzuciłem kartę na 30sek. do mikrofali 800W i dalej żyje swoim życiem. Nawet nie mogę dać do kingstona na dożywotnią gwarancję, ponieważ są tam dane i zdjęcia córki z którymi nie mogę NIC zrobić. Jakieś pomysły? (antywiry też szły)
    Nie mogę sformatować karty MicroSD 16GB - dane wracają po usunięciu
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17499015
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1659
    Kartę odczytać w czytniku i wykonać formatowanie niskopoziomowe.
  • REKLAMA
  • #3 17499614
    gandzik
    Poziom 11  
    Odczytywana w czytniku a formatowanie pisząc, że twarde, to właśnie miałem na myśli. Korzystałem ze specjalnego softu (nie pamiętam już nazwy), próbowałem też z poziomu DOSa. Dzisiaj próbowałem też w Macu i nici. Spróbuję jeszcze w dronie u kolegi który ma własny soft do formatowania kart i dam znać.
  • REKLAMA
  • #4 17499711
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3557
    Info o tej karcie, jakie :?:
    Załączniki:
    • USB Drive Info v5.4.1.0.zip (479.91 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 18040191
    gandzik
    Poziom 11  
    Problem nierozwiązany - już mam 3 takie karty "z wieczystą gwarancją". Była nawet próba formatowania na dronie;)
REKLAMA