logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

centralka - centrala dla lini analogowej i dwóch GSM

lechu_j 21 Paź 2018 18:33 534 10
REKLAMA
  • #1 17509332
    lechu_j
    Poziom 11  
    witam potrzebuję znaleźć rozwiązanie dla jednej lini analogowej i dwóch komórkowy , w formie centralki która to wszytko zepnie.
  • REKLAMA
  • #2 17510113
    Zutket
    Poziom 36  
    Ocena: 1045
    Temat wielokrotnie był tu poruszany, wystarczy poszukać. A tak na prawdę, to nie napisałeś ile ma mieć nr wewnętrznych i jakich.
  • REKLAMA
  • #3 17510267
    lechu_j
    Poziom 11  
    to dla mnie bez znaczenia, potrzebuję mieć centralkę która w razie mojej nieobecności przekieruje połączenie na moja komórkę to trzeci numer gsm ale tego nie będę wpinał do centralki, jestem laikiem w tym temacie i stąd brak zrozumienia tego co było w forum może już poruszane.
  • REKLAMA
  • #4 17510362
    Zutket
    Poziom 36  
    lechu_j napisał:
    to dla mnie bez znaczenia, potrzebuję mieć centralkę która w razie mojej nieobecności przekieruje połączenie na moja komórkę...
    Najprościej uruchomić usługę na łączu PSTN - przekierowanie połączenia na nr GSM gdy nie odbieram. Co prawda zapłacisz dodatkowo za każde połączenie przekierowane na komórkę, ale taniej będzie od instalowania sprzętu, chyba, że faktycznie połączeń będzie bardzo dużo, to można rozważyć użycia sprzętu z wbudowaną bramką GSM np centralka IPS-08.101.
  • REKLAMA
  • #5 17515191
    lechu_j
    Poziom 11  
    no wtym sęk że nie można te dwa numery obecne to wcześniej były stacjonarne ale z powodu braku lini zostały przemianowane na GSM i ich nie można przekierować na żaden numer.
  • #6 17515608
    Zutket
    Poziom 36  
    lechu_j napisał:
    no wtym sęk że nie można te dwa numery obecne to wcześniej były stacjonarne ale z powodu braku lini zostały przemianowane na GSM i ich nie można przekierować na żaden numer.
    Zostały przekierowane na telefon GSM, czy przeniesione do operatora GSM, bo to zasadnicza różnica. Czy możesz ten temat rozwinąć, bo inaczej nie da się coś sensownego doradzić i jeszcze jedno. Czy jest dostęp do stałego internetu??
  • #7 17516072
    lechu_j
    Poziom 11  
    ten sam operator orange przeniesione
  • #8 17517761
    Zutket
    Poziom 36  
    lechu_j napisał:
    ten sam operator orange przeniesione
    Aby mieć jasność sytuacji. Zamiast aparatów stacjonarnych podłączonych do linii PSTN, Orange zafundowało Ci dwa aparaty stacjonarne GSM na kartę :?:
  • #9 17522017
    lechu_j
    Poziom 11  
    tak dokładnie
  • #10 17522660
    Zutket
    Poziom 36  
    W takim razie potrzebujesz centralę przynajmniej z dwoma kartami GSM, a to już znacznie podnosi koszty. To co Ci wcześniej zaproponowałem, nie spełni twoich oczekiwań. Jeżeli nadal jesteś zainteresowany, to możemy pogadać na PW.
    Pozdrawiam.
  • #11 17535088
    lechu_j
    Poziom 11  
    podaję adres mail
    lechu_j(_at_)poczta.onet.pl

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje centralki do obsługi jednej linii analogowej i dwóch numerów GSM, które umożliwią przekierowanie połączeń na telefon komórkowy w przypadku nieobecności. W odpowiedziach zasugerowano, że najprostszym rozwiązaniem może być usługa przekierowania połączeń na numer GSM, jednak ze względu na przeniesienie stacjonarnych numerów do operatora GSM, to rozwiązanie nie jest możliwe. Wskazano, że potrzebna jest centrala z co najmniej dwoma kartami GSM, co wiąże się z wyższymi kosztami. Użytkownik potwierdził, że korzysta z usług operatora Orange.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA