logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi mi A1 nie uruchamia się po wymianie LCD - reset przy logo

jarek665 22 Paź 2018 11:36 1929 9
REKLAMA
  • #1 17510556
    jarek665
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam mam mały problem. Wymieniłem LCD w moim xiaomi (to nie jest moja pierwsza wymiana) wszystko poszło gładko włączył się normalnie i normalnie z niego korzystałem. Na drugi dzień gdy go włączyłem telefon stawał na logo androida a potem restart i tak w kółko. Telefon bez problemu wchodzi w fastboot (bez restartowania) chciałem go przeflashować lecz MiFlash krzyczy "device is locked" czytałem, że w tym modelu bootloader można odblokować z poziomu opcji programistycznych telefonu, lecz nie mam możliwości dostania się do nich. Macie jakiś pomysł żeby go postawić na nogi?? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17510682
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1663
    leonov napisał:
    Spróbuj przez adb reboot edl

Aby to działało musi mieć włączone debugowanie USB w opcjach programistycznych.
  • REKLAMA
  • #4 17510690
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2244
    Nic nie pisze, że nie ma włączonego debugowania USB.
    Pisze on że
    jarek665 napisał:
    czytałem że w tym modelu bootloader można odblokować z poziomu opcji programistycznych
    i chodzi chyba o opcje "Włącz zdjęcie blokady OEM". Być może ma włączone, warto sprawdzić.
    Ewentualnie, zrobić lub kupić kabel EDL (Deep Flash Mode).
  • REKLAMA
  • #5 17511497
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1296
    leonov napisał:

Ewentualnie, zrobić lub kupić kabel EDL (Deep Flash Mode).

To juz dawno nie dziala. Wprowadzenie aktualnych modeli Xiaomi w tryb EDL jest mozliwe juz tylko za pomoca testpointa.
  • Pomocny post
    #6 17512194
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2244
    Więc proszę, test poitny ;-) Xiaomi mi A1 nie uruchamia się po wymianie LCD - reset przy logo
  • #7 17514351
    jarek665
    Poziom 7  
    Tym się nie bawiłem. Jak to zrobic zewrzec je ??
  • Pomocny post
    #8 17515846
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1296
    Tak, musisz zewrzec jeden z drugim po czym wpiac kabel USB. Baterie mozesz calkowiecie odlaczyc bo do procesu wgrania softu nie jest potrzebna.
  • #9 17517275
    KYNIU56
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Miałem wczoraj Xiaomi mi a1 podobny problem. Tylko że u mnie boczne klawisze nie reagowały.
    EDL i InfinityBOX CM2QLM Postawił go na nogi.
    Próbowałem z miflash i cmd ale bez skutku bo krzyczało że zablokowany boot.
  • #10 17530466
    jarek665
    Poziom 7  
    Witam ponownie wygrałem najnowszy soft przez miflash poprzez testpointy które podał lenov. Lecz to nie naprawiło problemu. Co mogło samoistnie ppo godzinie użytkownika jeszcze nawalić?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Xiaomi Mi A1, który nie uruchamia się po wymianie LCD, zatrzymując się na logo Androida i restartując w kółko. Telefon wchodzi w tryb fastboot, ale nie można go przeflashować z powodu zablokowanego bootloadera. Użytkownicy sugerują sprawdzenie opcji "Włącz zdjęcie blokady OEM" oraz użycie kabla EDL (Deep Flash Mode) do wprowadzenia telefonu w tryb EDL. Wskazówki dotyczą także zewrzenia odpowiednich punktów testowych oraz odłączenia baterii podczas procesu flashowania. Użytkownik informuje, że po wgraniu najnowszego oprogramowania problem nadal występuje.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA