logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć menu wyboru systemu po podwójnej instalacji Windows XP?

Gredoo 30 Sie 2005 19:16 1067 5
REKLAMA
  • #1 1778181
    Gredoo
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    witam. mam problem jednego. brat bawił sie windowsami:-/ wgrał 2 raz XP , usuną jednego ale przy uruchamianiu pojawia sie opcja wybrania jednego z tych dwoch XP'kow. jak mozna ty wyłączyc. czyli zeby XP wlaczał sie sam bez menu wybierania systemow. daaajcie znac.

PS. sorki za opis:]

Dodano po 2 [minuty]:

to znow ja... sorki za błędy :)
  • REKLAMA
  • #2 1778193
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    Proszę wyedytowac ukryty plik boot.ini.
  • REKLAMA
  • #3 1778208
    Gredoo
    Poziom 10  
    y....noo, spoko, nie moge mi go wyszukać. nawet jak dałem zeby przeszukiwał ukryte pliki.
  • REKLAMA
  • #4 1778356
    labas
    Poziom 17  
    Witam
    Otwórz folder Mój Komputer-Narzędzia-Opcje folderów-Widok i odznacz pozycje :
    -Ukryj rozszerzenia znanych typów
    -Ukryj chronione pliki ..... , następnie zaznacz Pokaż ukryte pliki , następnie zastosuj i będziesz widział boot.ini na dysku C
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 1778364
    rzinsior
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Mozna to zrobić na dwa sposby:
    po pierwsze należy wejść w oknie eksploratora w tools -> Folder Options -->Zakładka view--> po czym zaznaczyc opcje "show hidden files and folders" i odznaczyć "hide protected operatindg system files(recomended)". Jak to zrobisz plik boot.ini powinien byc widoczny na partycji bootowanej (C:). pamietaj ze plik jest "read only" czyli nim go edytujesz trzeba zmienic jego atrybut.
    Drugi sposób: Zaznaczasz "mój komputer" i wybierasz Properties (właściwości) otwiera sie sytem properties -> zakladke "advance" --> Startup and Recovery klikasz Settings --> i wybierasz opcje edit :)

Powodzenia

Pozdrawiam
  • #6 1779007
    Gredoo
    Poziom 10  
    dzieki! mam! niech wam Bozia to w dzieciach wynagrodzi!

Moderowany przez jankolo:

Temat zamykam

REKLAMA