logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki z 863 MHz na 803 MHz - szukam wsparcia w zmianie częstotliwości

smiglomix 27 Paź 2018 14:46 936 6
REKLAMA
  • #1 17521224
    smiglomix
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Cześć ludzie.

Póki co szukam osoby/osób, które mogłyby pomóc w rozwianiu wątpliwości w temacie zmiany częstotliwości w słuchawkach do Silent Disco. Ze względu na kraj do którego chciałbym z nimi wyjechać, gdzie obowiązują częstotliwości 803 MHz - 806 MHz, potrzebuję wiedzy czy zmiana tego typu jest osiągalna, najlepiej by można było po powrocie do naszego kraju w jakiś dostępny dla mnie sposób z powrotem je przerabiać. (jestem elektronikiem raczej z tytułu a nie kozakiem jak spora część tutaj na forum, ale lutownica nie jest mi obca ;) )) Chodzi o około 200 szt. Obecnie słuchawki pracują na częstotliwościach 863 MHz - 865 MHz. Musiałbym mieć też chyba jakiś papier na potwierdzenie takiej zmiany, tak bym mógł w kraju docelowym starać się o pozwolenie na użytkowanie. Jeśli chodzi o transmitery, to tez przydałoby się je przerobić, ale w razie czego można kupić legalny sprzęt nadawczy z zakresem 803 MHz - 865 MHz.

ogólne dane słuchawek:
    1. system: UHF/RF
    2. S/N ratio: >75dB
    3. distortion: <1%
    4. frequency response: 30-20.000 Hz

Nie chcę póki co wrzucać nie wiadomo ile tekstu. Zarysowuje problem zapraszając jednocześnie do wsparcia a tymczasem dziękuję za przeczytanie :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17521263
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17521522
    smiglomix
    Poziom 2  
    ulala... w sieci nie ma schematu, producent jest w Chinach. Oczywiście będę próbował. Rozumiem, ze mając same słuchawki nic nie zdziałam?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17521558
    zworys
    Poziom 39  
    Ocena: 573
    Jeśli jest to w miarę profesjonalny sprzęt to LO może być ustawiana programowo, pytanie czy układ syntezy i procesor jest znany czy produkowany specjalnie dla tej syntezy? Jeśli ogólnie dostępne to być może ktoś podpowie jak dokonać modyfikacji programu ( lub układu ) .Znacznie gorzej będzie z "papierem" - nawet jęsli znajdzie się jakieś certyfikowane laboratrium to za darmo tego nie zrobi ( czytaj raczej będzie drogo )
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 17521635
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 17522389
    smiglomix
    Poziom 2  
    zworys napisał:
    Jeśli jest to w miarę profesjonalny sprzęt to LO może być ustawiana programowo, pytanie czy układ syntezy i procesor jest znany czy produkowany specjalnie dla tej syntezy? Jeśli ogólnie dostępne to być może ktoś podpowie jak dokonać modyfikacji programu ( lub układu ) .Znacznie gorzej będzie z "papierem" - nawet jęsli znajdzie się jakieś certyfikowane laboratrium to za darmo tego nie zrobi ( czytaj raczej będzie drogo )

Na koszty papierów jestem raczej przygotowany finansowo i chyba na koszty przestrojenia zlecając to komuś, też mógłbym sie jakoś przygotować. Pytanie kto może tego dokonać. ? Jestem otwarty na propozycje.

Dodano po 12 [minuty]:

atari_robbo napisał:
    smiglomix napisał:
    ulala... w sieci nie ma schematu, producent jest w Chinach. Oczywiście będę próbował. Rozumiem, ze mając same słuchawki nic nie zdziałam?

Jeśli masz dużo wiedzy i doświadczenia to może po otwarciu sprzętu i oględzinach uda Ci się znaleźć sposób na przestrojenie.

Problem w tym, że nie mam takiej wiedzy a już zupełnie doświadczenia. Moze jednak ktoś stąd ma.
  • Pomocny post
    #7 17523155
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w zakresie zmiany częstotliwości słuchawek do Silent Disco z 863 MHz - 865 MHz na 803 MHz - 806 MHz, aby dostosować je do przepisów w kraju docelowym. Zastanawia się nad możliwością modyfikacji sprzętu, w tym syntezatora częstotliwości, oraz potrzebą uzyskania odpowiednich certyfikatów na użytkowanie. W odpowiedziach sugerowane jest zdobycie schematu słuchawek oraz sprawdzenie, czy syntezator częstotliwości można programowo dostosować. Użytkownik jest otwarty na współpracę z osobami, które mogłyby pomóc w przestrojeniu sprzętu oraz w uzyskaniu wymaganych dokumentów.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA