logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola E398 - brak komunikacji z PST na Windows 98, błąd msflxgrd.ocx

wowerman 30 Sie 2005 23:01 3279 14
REKLAMA
  • #1 1779033
    wowerman
    Poziom 23  
    Ocena: 28
    Witam.Tel zakupiłem nowy.zainstalowałem z oryginalnej cd prog do motorolki.Wiadomo ze nie ma komunikacji.Poszukałem driver usb pod moto(zainstalowałem) , sciągnołem pst 6.7 oraz 7.1.Oba próbowałem zainstalować, ale po rozpakowaniu wyskakuje okno typu "unable to launch/s msflxgrd.ocx.
    Nie wykrywa mi motki po restarcie, wkładaniu kabla w gniazdo usb.
    Komp powinien widziec poniewaz mam tam drukarke i działa.
    Posiadam win 98.w panelu sterowania są modemy.Niestety tam tez nic nie ma na temat motki.Pozdrawiam.
    Mam nawet opis ze stronki www jak zainstalowac,ale nic tam nie ma na temat błedów.
  • REKLAMA
  • #2 1782327
    wowerman
    Poziom 23  
    witam, widzę małe zainteresowanie. Czyżbym słabo opisał temat. Teraz wykrywa mi tel ale chce bym podał ściezke dostepu do sterownika. sciagnołem usb data cable driver i handset motorola driver.one sie instalują ,ale nie mają opcji wyboru miejsca. Pewnie dodaja wpisy do rejestru.Co dalej???
  • REKLAMA
  • #3 1783615
    Lukaszek
    Poziom 11  
    tez mialem ten proble pod xp. potrzebowaem 2 plików z serwispacka1 zeby poprawnie zinstalowal sterowniki usb. W txt jest opis procesuinstalcji sterowników. Jesli mialbys dalej problemyto napisz a ja sprubuje ci pomoc.
    Załączniki:
    • mot inst.txt (6.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 1783769
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Ja mogę dodać że nie raz trzeba zmienić w ustawieniach regionalnych windowsa na język angielski>stany zjednoczone. Kilkakrotnie taka zmiana rozwiązywała problem komunikacji.
    pozdr
  • #5 1784470
    wowerman
    Poziom 23  
    wydaje mi się ,ze problem tkwi w ustawieniach usb dla moto,poniewaz mam w menadzerze urządzeń moto e398 ale nie mam do niego sterowników.czy trzeba podać jakis inf dla ściezki sterownika.poczytam plik kolegi wyżej,zobaczymy co dalej.
  • REKLAMA
  • #6 1788481
    wowerman
    Poziom 23  
    teraz to mi zawiesza kompa jak podłączam moto.moze w rejestrze win98 juz jest namieszane?moze cos ze sterownikiem usb od płyty głównej?
  • #7 1793857
    Lukaszek
    Poziom 11  
    Pierwsze trzeba zaintalowac PST, a po podlaczeniu taefonu podac sciezke do programu PST(w program files). No i telefon musi byc ustawiony wpolaczniach na dane/fax, a nie na karta pamieci.Powozenia
  • #8 1794555
    wowerman
    Poziom 23  
    witam,robiłem tak juz,win podaje ze nie mógł znaleśc sterownika.zainstalowałem bluetooth'a,komp widzi komórke,a tek nie znajduje urządzenia,ustawione mam na dane/fax.
  • #9 1827458
    CIUKU
    Poziom 18  
    a nie łatwiej uzyc softu dostarczonego na plycie tam mamy bardzo wiele funcji zarządzania telefonem....
  • #10 1829947
    zikmaster
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Ale dzieki PST mozna sobie np zienicoprogramowanie w telefonie...Aco do twojego problemu to znajdz sterowniki o nazwie "P2K driver"i gdy prosi cie o podanie sciezki podaj katalog z tymi sterownikami pst znajdzie kilka urzadzen takich jak np TestCommand...itp jest duzo stron o tematyce motoroli zwlaszcza e398.polecam forum matraxa )www.matrax.net/forum
  • #11 1830921
    bobsley
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    Siemka
    Mam tą motorolę nie od dziś i radze ci ja odinstalować później zainstaluj pst 7.1. Ustaw w telefonie na Dane/Fax i podłącz telefon.Jak ci komp wykryje nowe urządzenie to wskaż mu scieżke gdzie jest zainstalowany pst.Musi pójć nie ma bata ja tak mam i chula mi bez problemów.

Sterownik który jest na płytce również działał mi bez zarzutów bez programu pst.
  • REKLAMA
  • #12 1841117
    wowerman
    Poziom 23  
    mam nowy system wiec sprawdze ,zainstaluje,.dam znac
  • #13 2207479
    Szkodzin
    Poziom 11  
    Kto zna jakiś fajny i dobry program do wgrywania softów na motorole E398 ?? I może mi ktoś napisze jak odblokować jave w tym telefonie ? proszę o pomoc z góry dzękuje :)

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku komunikacji telefonu Motorola E398 z programem PST na systemie Windows 98, pojawia się błąd związany z plikiem msflxgrd.ocx podczas instalacji PST 6.7 i 7.1. Telefon nie jest wykrywany poprawnie przez system mimo zainstalowanych sterowników USB i handset driverów. W dyskusji sugerowano konieczność instalacji odpowiednich sterowników P2K oraz ustawienie telefonu w tryb Dane/Fax zamiast Karta pamięci. Wskazano również, że Windows 98 może wymagać dodatkowych plików z Service Pack 1 oraz zmiany ustawień regionalnych na angielski (Stany Zjednoczone) dla poprawnej instalacji sterowników USB. Po podłączeniu telefonu należy ręcznie wskazać ścieżkę do katalogu z zainstalowanym programem PST, co umożliwia wykrycie urządzenia. Wspomniano o możliwych konfliktach w rejestrze Windows 98 oraz problemach ze sterownikami USB płyty głównej. Alternatywnie, można użyć oprogramowania dostarczonego na oryginalnej płycie CD, które również obsługuje telefon. Dodatkowo pojawiły się sugestie dotyczące programów do wgrywania oprogramowania (FlashBackup, MFF) oraz odblokowywania Javy w telefonie za pomocą opkodów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA