Problem nie zniknął, walczę cały czas. Podejrzenia padły na masę sterownika, ogólnie wiązki muszę przejrzeć gdyż stracił komunikację przez OBD, oraz dodatkowo nie zaświeca się po włączeniu zapłonu kontrolka ciśnienia oleju (w sumie nie pamiętam czy się zaświecała kiedyś, żarówka nowa i sprawna)
Dodano po 18 [godziny] 23 [minuty]: Wrzucam foto z ekranu i jujuz pisze o co chodzi.
Dodano po 19 [minuty]: Poprułem ciut wiązkę, pojeździłem, poklikałem i sytuacja jest następująca:
Peugeot ma jakby półsekwencję, czyli 4 wtryski benzynowe sterowane dwoma bankami. Przewody od kompa gazowego wpięte przy sterowniku benzynowym, łączone po 2.
Jeździłem z laptopem aż zaczęło szarpać i obserwowałem co się dzieje. Ogólnie agis wykrywał sekwencyjny wtrysk i widział że podpięte są po dwa w kupę (wykrywanie automatyczne, tabela 4x4, zobrazowane kolorami).
Przy ustawieniu sekwencyjnym podczas pracy na lpg widać cztery słupki czasów benzynowych i 4 gazowych.
Przy półsekwencyjnym widać 2 słupki czasów benzynowych i 4 gazowych.
Podczas jazdy na sekwencyjnym widać było że podczas szarpania zanika czwarty czas benzynowy i gazowy, silnik zaczynał pracować na 3 cylindrach i losowo w czasie dołączał 4ty, co objawiało się szarpaniem.
Podczas jazdy na półsekwencyjnym gdzie widać było tylko czasy 1 i 3 cylindra benzynowe oraz cztery gazowe, widać było że zanika tylko 4 czas gazowy. Podczas pracy na gazie tak samo odłączał się 4ty cylinder i to powodowało szarpanie.
Poszedłem dalej - ustawiłem fullgroup. Teraz sytuacja wygląda w ten sposób, że widać tylko czas pierwszego cylindra benzynowego i 4 gazowe. Czwarty oczywiście zanika na wizualizacji, ale fizycznie pracuje i nie szarpie. Mimo że gaśnie czwarty czas benzynowy to w ustawieniu fullgroup silnik pracuje na 4 cylindrach na LPG.
Psooya, co o tym myślisz? Sterownik benzynowy włącza na raz wtryski 1 i 4 oraz druga para 2 i 3, podejrzałem na schemacie. Natomiast wtryski lpg połączone są 1 i 2 (szary z żółtym) oraz 3 i 4 (fioletowy z niebieskim). Tu jest prawdopodobnie błąd, bo nie działa prawidłowo funkcja wyłączania/zamiany wtryskiwaczy gazowych benzynowymi oraz odłączanie, taka opcja do diagnozy, jednak zanim się auto nie rozgrzeje nie robi to problemu podczas jazdy. Kompa gazowego podmieniałem i to samo. Może się przegrzewa przez to podłączenie? Dziwi mnie tylko że od początku jeździło dobrze, chyba że od zawsze miał ustawione fullgroup, a ja zmieniłem po zmianie listwy na nową...