Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z dodaniem krańcówek do projektu.

osiol999 02 Nov 2018 18:21 357 3
    osiol999
    Level 10  
    Witam
    Robię pewien projekt robota sprzątającego i mam pewien problem z kodem.Jest to robot jeżdżący na dwóch kołach+trzecie nieelektroniczne podtrzymujące całością struje arduino uno z motor shieldem l293d do tego mam podpięty czujnik odległości HC-SR04 i tu wszystko działa jak należy ale mam problem bo chciałem dołożyć dwie krańcówki te zwykłe z blaszką podpięte mam je do wyjścia A5 i A4 i nie wiem jak dopisać je do tego kodu co poniżej prosiłbym o pomoc jak to ogarnąć w pisaniu sketchy jestem laikiem. Z góry dziękuje za pomoc.

Code: c
    Log in, to see the code
    Do you have a problem with Arduino? Ask question. Visit our forum Arduino.
    osiol999
    Level 10  
    A nie może kolega mi tego napisać dla mnie to czarna magia ja gubię się w tym bardzo nie wiem jak to ugryźć a przeczytałem już bardzo dużo i dalej nic nie wiem a tak to bym może załapał szybciej :(

Moderated By Marek_Skalski:

Temat zamykam ze względu na roszczeniową postawę Autora.
    3.1.13. Dbaj o poprawność językową i zachowuj zasady netykiety. Nie wysyłaj wiadomości z których trudno wywnioskować co ich autor chciał przekazać.
    3.1.17. Nie wysyłaj pytań bardzo podstawowych, na które odpowiedzi można znaleźć w instrukcji obsługi lub ogólnie dostępnych źródłach. Nie prezentuj postawy, że mi się należy. Dbaj o poziom pytań i dyskusji. Dziękujemy.

kaczakat
    Level 34  
    Forum jest bardziej po to by pomóc w nauce, podłącz sobie led, przycisk, naciskaj i zmieniaj jej stan. To samo można robić w odniesieniu do VCC i GND. Krańcówka działa tak samo. Jak chcesz by to ktoś po prostu napisał to może się ktoś nawinie, ja zleceń szukam w innym dziale.