logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cobian backup - kopia dwóch dysków do jednego folderu

lizi0 03 Lis 2018 14:25 729 1
REKLAMA
  • #1 17535402
    lizi0
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    Witam,

Po zmianie struktury katalogów na dyskach nie mogę dojść do porozumienia z ustawieniami Cobiana.

Mianowicie mam dysk D i E na obu z nich są foldery Video. Na dysku D sa podkatalogi
    D/Video:
    2013
    2014
    2015

Na dysku E:
    E/Video:
    2016
    2017
    2018

Cobianem chcę wykonać kopię przyrostową (typu mirror) z obu dysków na dysk sieciowy G. Stworzyłem zadanie i wszystko prawie ok ale foldery których nie ma na dysku E zostają usunięte i w rezultacie kopia zostaje wykonana tylko z jednego dysku.

Pytanie jak ustawić Cobiana (lub inny soft do tworzenia kopii zapasowej) tak aby można było kopiować dane z dwóch różnych źródeł do jednego wspólnego katalogu?
  • REKLAMA
  • #2 17536091
    Borygo123
    Poziom 28  
    Ocena: 195
    Cobian jest programem bardzo fajnym, ale niestety nie rozwijanym od wielu lat. Sugeruję poszukania czegoś nowszego (ja przesiadłem się na Personal Backup). Co do kopii przyrostowej to w pliku z kopią dodawane są tylko te pliki, których nie ma wcześniej. Sprawdź czy Cobian nie widzi pierwszego pliku (i następnych przyrostowych) i po prostu ich nie kopiuje. Cobian zdaje się, że ma log w którym widać co skopiował a co pominął.
REKLAMA