logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Sharp Aquos LC-49CUG8052K - Brak sygnału po podłączeniu do kompa

TrabaruImpreza 04 Lis 2018 00:19 840 3
REKLAMA
  • #1 17536594
    TrabaruImpreza
    Poziom 4  
    Ocena: 3
    Witam.
    Mam nadzieję że na dobry dział trafiłem.
    Jak w temacie, mam problem z uzyskaniem obrazu na telewizorze podpietym do nowo kupionego kompa. Karta graficzna GTX 1070 8gb dual podłączana jest kablem HDMI 2.0 (5m długości, pozłacane końcówki, high speed) do tv Sharp Aquos LC-49CUG8052K. Telewizor FHD z upscale'ingiem do 4K (not supported with graphics cards connections).
    Kiedy uruchamiam kompa, tv wykrywa automatycznie 4k rozdzielczość i wyskakuje komunikat "brak sygnału"
    Ktoś umie pomóc?
  • REKLAMA
  • #2 17536677
    ElektroMariusz22
    Poziom 9  
    Najwyraźniej nie rozpoznaje czy tez nie wykrywa połączeń pomiedzy grafą czy napewno tego typu telewizory są jakkolwiek kompatybilne z kartami graficznymi od Nvidii??
  • REKLAMA
  • #3 17567321
    TrabaruImpreza
    Poziom 4  
    Problem nadal nie jest rozwiązany docelowo. Wciąż zastanawiam się czemu ten tv nie potrafi zdefiniować sygnału z karty graficznej, ale skłaniam się ku teorii braku supportu dla konkretnych częstotliwości odświeżania. Samą grafikę wykrywa, bo ten obraz na chwilę się pojawia, co prawda mocno rozmazany i na chwilę. I tu właśnie potwierdzenie mojej teorii, bo gdy obraz się pojawia, w info tray''u pojawiają się parametry wyświetlanego obrazu ( 2560x1440/30hz) a karta graficzna jest ustawiona na 1920x1080 z obniżonym odświeżaniem do 60hz (tv przyjmuje takie częstotliwości). Możliwe że problem leży w systemie samego telewizora, ale nadal nie dogrzebałem się do sedna
  • #4 19157337
    TrabaruImpreza
    Poziom 4  
    Temat nieaktualny. Telewizor wymieniony na inny model
REKLAMA