logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nivona CafeRomatica 838 - System cały czas się napełnia

fan_r 04 Lis 2018 16:43 12873 6
REKLAMA
  • #1 17537915
    fan_r
    Poziom 11  
    Ocena: 45
    Posiadam ekspres do kawy Nivona CafeRomatica 838. Przez około 2,5 roku chodził bez problemów. Nagle gdy chciałem zrobić sobie cafe late, przy spienianiu mleka załączył się komunikat "napełnij system". I tak cały czas. Żaden inny komunikat się nie pojawia, tylko napełnij system, raz za razem. No chyba, że tacka jest pełna, to wtedy pojawia się komunikat opróżnij tackę.

Nagrałem filmik z tego zdarzenia: https://www.youtube.com/watch?v=yZiEiznsfog&feature=youtu.be

Jakieś pomysły co może być nie tak i jak usunąć problem? Może jakiś reset? Tylko jak go zrobić?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17539178
    fan_r
    Poziom 11  
    Ocena: 45
    Problem udało się rozwiązać. Okazało się, że system był zakamieniony i jakiś czujnik przez to emitował błędne informacje.
  • #4 20950449
    RadoslawSalop
    Poziom 6  
    Ocena: 11
    Jak udało sie go odkamienic skoro pojawiał sie komunikat. Mam ten sam problem
  • REKLAMA
  • #5 20950908
    Ginulfi
    Poziom 20  
    Ocena: 174
    Masz uszkodzony przepływomierz, wyczyść lub go wymień.
  • #6 21218131
    lofekjolanta
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Czy mogę nalać odkamieniacza do zbiornika z wodą i wtedy nacisnąć napełnianie wody? Ten sam komunikat, kilka razy próbowałam, ale dalej się pojawia. Ekspres również Nivona.
  • REKLAMA
  • #7 21266516
    Tomasz_1234
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    >>17539178 W jaki sposób udało się go odkamienić (czy trzeba było wymienić na nowy)?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z ekspresem do kawy Nivona CafeRomatica 838, który po 2,5 roku użytkowania zaczął wyświetlać komunikat "napełnij system" podczas spieniania mleka. Po kilku sugestiach dotyczących sprawdzenia przepływomierza oraz czyszczenia systemu, autor problemu potwierdził, że przyczyną był osad kamienia, który zakłócał działanie czujnika. Inni użytkownicy podzielili się swoimi doświadczeniami, pytając o metody odkamieniania oraz sugerując wymianę uszkodzonego przepływomierza.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA