logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poradzić sobie ze skokami pingu? Wymiana karty sieciowej nie pomogła.

Luigii12 07 Lis 2018 16:54 369 2
REKLAMA
  • #1 17544397
    Luigii12
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam pewien problem z łączem internetowym, a mianowicie wynajmuję mieszkanie w kamienicy gdzie jest internet światłowodowy, lecz jest on udostępniany jedynie przez wifi. Co do prędkości jest całkiem nieźle, aczkolwiek problem tkwi w nagłych skokach pingu jest ok.10 nagle 180 itp. Wzrost trwa czasem dosłownie chwilę, a czasem potrafi utrzymywać się nawet do 5 minut. Wymieniłem swoją kartę sieciową na lepszy model co po części zniwelowało problem, aczkolwiek nie do końca. Zależy mi na stabilnym łączu internetowym i chciałbym uporać się z problemem, aczkolwiek jestem już bezradny. Jeżeli ktokolwiek mógłby mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny.
  • REKLAMA
  • #2 17545457
    K3
    Poziom 30  
    Ocena: 429
    Ping pingiem, pokaż lepiej co tracert pokazuje. Bo może się okazać, że problem leży poza twoimi urządzeniami. A wystarczy, że będzie to zaśmiecony kanał, i brak możliwości abyś to sam zmienił.
  • #3 17545863
    Luigii12
    Poziom 2  
    O to chodzi?
    Załączniki:
    • Jak poradzić sobie ze skokami pingu? Wymiana karty sieciowej nie pomogła. TRACK.PNG (22.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA