logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kalkulator lub program do obliczania całek krok po kroku - alternatywy dla Mathematica 5.0

eftrzy 31 Sie 2005 15:23 6834 4
REKLAMA
  • #1 1780753
    eftrzy
    Poziom 2  
    Witam
    Chciałem się zapytać, czy jest w ogóle kalkulator który policzy mi np całke krok po kroku ?
    Ewentualnie program komputerowy z takową funkcją.
    Mam mathematica 5.0 ale niestety tam od razu gotowy wynik jest.
    z góry dzięki za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 1781003
    done
    Poziom 21  
    Ocena: 58
    Witam.

Na gotowy kalkulator, który pokaże Ci krok po kroku liczenie całki to bym sie nie nastawiał. Są stronki na których życzliwi ludzie pomagaja rozwiązywać całki ;)

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 1781007
    eftrzy
    Poziom 2  
    tylko że Ci życzliwi ludzie nie będą przy mnie na egzaminie, który już niebawem mnie czeka ;)
    no nic trudno.
  • REKLAMA
  • #4 1781224
    WoŹnY
    Poziom 28  
    Ocena: 148
    kalkulator w wersji softwerowej nazywa się Scientific Work Place i nawet nieźle sobie radzi wada to że bedziesz musiał na egzam wziąc laptopa. Pozatym jak miałem przedmoty matematyczne to wogóle nie mozna było mieć kalkulatorów które miały więcej jak dodawanie odejmowanie mnożenie i dzielenie :D
  • #5 2798998
    fr33
    Poziom 12  
    Mathematica liczy wszystko ale poza tym ze wyswietla gotowy wynik mozna podejrzec metode rozwiazania. Sluzy do tego komenda Trace[...] Dobrze jest popatrzec w helpie jak ta komenda działa i ustawic opcje tak zeby najlepiej dopasowac to co chce sie zobaczyc.
REKLAMA