logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CAVION BASE 10 3GR QUAD - brak reakcji przycisku POWER

BeatleJohn 16 Lis 2018 17:26 1692 2
REKLAMA
  • #1 17563959
    BeatleJohn
    Poziom 10  
    zakupiłem tablet jak w temacie.
    tablet dotarł w formie wysyłki w sumie z dnia na dzień jednak mając teraz troche czasu postanowiłem go sprawdzić.
    stwierdziłem nastepujace defekty

1.tablet dorarł po hard resecie z menu w języku US.w czasie transportu caly czas był właczony co dziś skojarzyłem
    po zmianie języka częśc ustawień jest po polsku a częsc w US
    2.nie działa przycisk POWER.przyciski znajdujace sie na jednej taśmie od vol+/- działają poprawnie
    dodam ze poduszka od włacznika działa prawidłowo
    3.co jakis czas (nie sprawdzałem ile) wyswietla sie komunikat o potrzebie ponownego logowania do sieci wifi
    z innymi urzadzeniami typu laptop czy telefon takiego problemu nie ma
    4.aby wybudzić tablet z uspienia trzeba na chwile podłaczyć ładowarkę

prosze o radę co z tym urządzeniem?
    nie mam juz naprawde zadnych pomysłow a w sieci nic nie znalazłem na ten temat
    sprzedajacy twierdzi ze z tabletu korzystał i był sprawny
  • REKLAMA
  • #2 17564900
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2100
    Z opisu wnioskuje że to raczej używany sprzęt kupiony jako uszkodzony czy tam nie pełno wartościowy ?

Jeśli tak to odkręć płytę główną i sprawdź od spodu czy to czasem nie po serwisowy sprzęt. Czasem serwis nakleja nalepki na karcie gwarancyjnej i na spodzie płyty głównej. Sprawdź pod lupą czy od tej spodniej strony nie masz jakiś uszkodzeń lub braków w elementach smd.
  • #3 17565001
    BeatleJohn
    Poziom 10  
    chciałem dzieciakowi zrobić niespodziankę i kupiłem na znanym portalu aukcyjnym
    rozbiorę sprawdzę i napiszę
REKLAMA