logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tablet Cavion base 10 3gr quad - Problem z androidem - "brak polecenia"

xdonald10 24 Lis 2021 12:30 807 2
REKLAMA
  • #1 19726910
    xdonald10
    Poziom 2  
    Witam.
    Jestem tu nowy, dlatego proszę o wyrozumiałość :)

Mam problem z tabletem Cavion base 10 3gr quad. Otóż gdy go włączam wyskakuje zepsuty minion androida z napisem "brak polecenia". W takich sytuacja za zwyczaj pomaga tryb odzyskiwania, niestety po wykonaniu odpowiedniej kombinacji ikonka z androidem znika, natomiast na ekranie robi się totalnie pusto; nie ma możliwość wyboru jakiejkolwiek opcji. Po ponownym wciśnięciu kombinacji przycisków, ikonka androida z komunikatem wracają. Podjąłem się więc próby wgrania systemu z obrazu za pomocą Flashtool i niestety tutaj utknąłem. Zrobiłem wszystko tak, jak napisane było w jednym z tutejszych tematów, ale problem dalej leży po stronie tabletu. Kiedy klikam "download" nic się nie dzieje. Wiem, że tablet musi być wyłączony, ale podłączony kablem USB do PC. Niestety, kiedy podłączam go za pomocą kabla to sam mimowolnie próbuje się uruchomić. I ponownie pokazuje się ikonka androida z komunikatem "brak polecenia". Nawet, jeśli wtedy próbuję go wyłączyć klawiszem, to po wyłączeniu znowu się samowolnie uruchamia, co uniemożliwia instalację pakietu. Problem nie występuje, gdy kabel jest odłączony - wtedy po wyłączeniu tablet pozostaje wyłączony. Ale jak tylko kabel podłączę, znowu sam się włącza. Tak, jakby próbował pokazać, że się ładuje, ale priorytetowo ten przewrócony miniom mi się pokazuje.

Ktoś może ma pomysł, jak to obejść i czy się w ogóle da? Mam nadzieję, że to nie wina zepsutej baterii czy płyty głównej, bo wolałbym uniknąć zbędnych kosztów :(
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 19727286
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15525
    No a próbowałeś opcji wgrywania systemu za pomocą karty SD?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 19727295
    xdonald10
    Poziom 2  
    Nie. Tego akurat nie próbowałem, ale zaraz spróbuję.

Dodano po 1 [godziny] 28 [minuty]:

Nie mogę znaleźć odpowiedniego obrazu. Pobrałem 2 jakiejś, ale niestety wyskakuje komunikat "Script NOT found! [...]", a w plikach z ROMu, które pobrałem do Flashtool'a nie ma pliku z obrazem :/ może źle szukam...
REKLAMA