logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gigabyte GeForce GTX 1060 - Podłączenie 2 monitorów

Gieniox 20 Lis 2018 19:00 7218 1
REKLAMA
  • #1 17573341
    Gieniox
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam, mam taki o to problem kupiłem nową kartę graficzną (Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB), bo poprzednia mi wysiadła przez artefakty. Pracuje na dwóch monitorach. Pierwszy z nich to nowy LG 23MP48HQ, drugi zaś stary Asus VK222S (tylko na VGA nie ma żadnego innego slotu).
    Otóż gdy odpalam komputer na monitorze HDMI oraz VGA-Adapter DisplayPort, to ten drugi VGA-DisplayPort(Asus VK222S) nie reaguje wcale.
    Gdy odłączę kabel HDMI to ten na VGA-DisplayPort odpala komputer tylko do BIOSu, w momencie kiedy powinien się pokazywać monitor, to monitor się wyłącza. Gdy podłącze sam monitor (LG) na VGA-Adapter DisplayPort to działa normlanie.
    Wgrywałem sterowniki karty graficznej z płyty, jak i z GeForce Experience i nie mam pojęcia czemu nie działa, pokazywało na początku, że brak sterowników do "standardowa karta graficzna vga"
  • REKLAMA
  • #2 17575304
    siasku
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Jeśli nadal Standardowa karta graficzna to musisz znaleźć odpowiednie sterowniki.

Jeśłi zaś są poprawnie zainstalowane - > prawyklik na pulpit, właściwości i włącz duplikowanie ekranu bądź zmień to ustawienie w sterownikach karty graficznej.
REKLAMA