logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Programator kieszonkowy LPC - wrzucanie wsadu zdalnie

Jakubek123 23 Lis 2018 14:09 468 4
REKLAMA
  • #1 17579829
    Jakubek123
    Poziom 20  
    Ocena: 57
    Cześć,
    szukam informacji czy jest możliwość w realnych pieniądzach zrobić przenośny programator do LPC2134FBD64.
    Sytuacja jest taka że chciałbym osiągnąć taki rezultat że przyciskam przycisk i wsad jest ładowany do urządzenia - komunikacja rx,tx .
    W normalnych warunkach robię to za pomocą kabla z konwerterem rs232/ttl oraz aplikacji na PC o nazwie Flash Magic od NXP. Wybieram wsad, wybieram port i prędkość i leci. Pytanie jest tylko czy można zrobić taki układ który zastąpi mi PC,będzie zasilany ogniwami bądź akumulatorem i będzie prosty w obsłudze - przycisk START , dioda ERROR gdy nie powiedzie się ładowanie wsadu oraz dioda OK gdy ładowanie przebiegło pozytywnie. Plik w HEX , około 100KB.
    Za wszelkie sugestie będę wdzięczny.
  • REKLAMA
  • #2 17580028
    Olza98
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    Nie powinno byc to zbyt trudne.
    W sumie wystarczy prosty mikrokontroler z obsluga serial plus odpowiednia ilosc pamieci na dane.
  • REKLAMA
  • #3 17580096
    excray
    Poziom 41  
    Ocena: 657
    A plik Hex jak chcesz zmieniać? Karta SD?
  • REKLAMA
  • #4 17580168
    Jakubek123
    Poziom 20  
    Ocena: 57
    Właściwie to rozwiązanie dowolne, może być to plik na pamięci flash lub karta sd. Najważniejsze jest to aby układ był jak najmniej skomplikowany i jak najmniejszy. To nie tak że nie chce mi się szukać w google, chciałbym poznać rozwiązania z którymi się spotkaliście. Na jakim procesorze mógłbym to zrealizować? Nie mam doświadczenia w tym i zastanawiam się czy struktura tego pliku ma znaczenie, jaka pamięć będzie najlepsza, czy może nawet zmieści się w eepromie?
  • #5 17580209
    Olza98
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    procesor w zasadzie dowolny (dobrze gdyby pracowal przy tych samych napieciach co programowany uklad) , pamiec najlepiej szeregowa.
REKLAMA