logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Avast wykrywa zagrożenie w Google Chrome po formacie PC

matipa 24 Lis 2018 10:28 1023 6
REKLAMA
  • #1 17581558
    matipa
    Poziom 17  
    Ocena: 22
    Witam,

Wczoraj zrobiłem format komputera stacjonarnego (robię go co jakiś czas) jednak jeszcze nigdy nie spotkałem się z takim problemem jak podczas tych dni.

Tradycyjnie po formacie jednym z pierwszych programów które zainstalowałem był avast, wszystko pięknie ale nie wiadomo dlaczego przy każdym uruchomieniu przeglądarki google chrome krzyczy na nią...

Avast wykrywa zagrożenie w Google Chrome po formacie PC

Tak jak na screenie powyżej.

Nie wiem co z tym faktem zrobić, i dlaczego tak się dzieje, mam nadzieję że znajdzie się osoba która to okiełzna, komputer czyściutki po formacie jak łza..

Pozdrawiam i liczę na szybką pomoc,
    Mateusz
  • REKLAMA
  • #2 17581701
    matipa
    Poziom 17  
    Ma czy nie ma chyba coś z tym by wypadało zrobić, u mnie to nigdy wcześniej nie występowało a samo raczej się nie naprawi :/ Tym bardziej że denerwuje mnie co chwile wyskakujące okno, które potrafi zminimalizować każdy program podczas jego użytkowania...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 17583781
    matipa
    Poziom 17  
    Dzięki za szybką odpowiedź,

Oto skany wykonane programem FRST:

FRST.txt (101.71 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Additi..txt (40.38 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

paul165 Co do zmiany antywirusa, nigdy z avastem nie miałem żadnych problemów i nigdy też (nie wiem czy dzięki niemu czy też nie) nie miałem problemów z żadnym złośliwym oprogramowaniem czy też wirusami (a mam go od zawsze, pomimo krótkiej przygody z avirą), oczywiście rozważyłbym zmiane na inny nawet ten podany przez Ciebie ale musiałbyś to czymś poprzeć :D
  • REKLAMA
  • #6 17583847
    krzychupar
    Poziom 43  
    Ocena: 633
    Otwórz notatnik systemowy i wklej:

CloseProcesses:
    Hosts:
    HKLM-x32\...\Run: [] => [X]
    HKU\S-1-5-21-3417871381-228903653-3687004449-1001\...\MountPoints2: {488f8201-edf3-11e8-8778-001a7dda7113} - "H:\AutoRun.exe"
    CHR HKLM-x32\...\Chrome\Extension: [efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj] - hxxps://clients2.google.com/service/update2/crx
    CHR HKLM-x32\...\Chrome\Extension: [eofcbnmajmjmplflapaojjnihcjkigck] - hxxps://clients2.google.com/service/update2/crx
    CHR HKLM-x32\...\Chrome\Extension: [gomekmidlodglbbmalcneegieacbdmki] - hxxps://clients2.google.com/service/update2/crx
    EmptyTemp:

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść w folderze, gdzie masz FRST.exe.
    Uruchom FRST i kliknij w Fix/Napraw.
  • #7 17584002
    matipa
    Poziom 17  
    Wykonałem, w najbliższym czasie dam znać czy pomogło, rozumiem że czynności te miały na celu dodać "hxxps://clients2.google.com/service/update2/crx " do wyjątków programu avast tak?

EDIT: Problem nadal występuje :(

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Po formacie komputera stacjonarnego użytkownik napotkał problem z programem Avast, który wykrywa zagrożenie przy każdym uruchomieniu przeglądarki Google Chrome. Użytkownik zainstalował Avast jako jeden z pierwszych programów, jednak pojawiające się komunikaty o zagrożeniu są uciążliwe. W odpowiedziach zasugerowano użycie narzędzi takich jak Farbar Recovery Scan Tool oraz skanery Malwarebytes i AdwCleaner, co może wskazywać na fałszywe alarmy. Użytkownik rozważa zmianę oprogramowania antywirusowego, ale dotychczas nie miał problemów z Avastem. Po wykonaniu sugerowanych działań problem nadal występuje.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA