logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens SL45i - wyłącza się przy połączeniach, szybko rozładowuje baterię

shak14 01 Wrz 2005 13:56 1545 15
  • #1 1783423
    shak14
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Witam mam siemensa sl45i i mam z nim problem wyłacza sie najczesciej gdy ktos dzwoni ładuje go cały dzien włacze a za chwile pusta bateria naladuj co mam zrobic ??
  • Pomocny post
    #2 1783450
    arturbor.
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    Ja na początek bym zamienił baterie z innej sl-ki i wtedy sprawdził bo wygląda na to ze barteria jest walnieta albo coś zwiera baterie że ją momentalnie rozładowuje. najpierw sprawdz baterie czy nie jest uszkodzona a później jak to nie pomoze to bedizemy myśleć co dalej
  • #3 1783486
    shak14
    Poziom 15  
    A i jeszcze przestał działac głośniuczek wczesniej jak sie puknęlo o chodził a teraz w ogóle :/
  • Pomocny post
    #4 1783837
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • Pomocny post
    #5 1784001
    model3100
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    No SLKI widac że mają jazdy niedawno ja miałem ze swoim jazde z guzikami :| Strasznie wadliwe telefony. Ale teraz żadnego tak fajnego niewidze z podobnymi możliwościami. Co z tego że maja kolorowe wyświetlacze jak to kicha. Telefon służy do rozmawiania i pisania smsów a nie wgapywania się w ekran :|
    I co z tego że teraz telefony mają aparaty jak to jest aparat dodupy którym zrobie zdjęcie i nawet bardzo niewidać kto na nim jest :| A nawet jak widac to bardzo słabo. Kicha wielka.
    A mp3 zawsze się przydadza bo nietrzeba kupowac odtwarzacza żeby posłychać wystarczy sl45i.
    Widziałem ostanio 6600 Nokie kolegi jest bardzo fajna multimedialna itp. Aparat ma nienajgorszy mp3 posłychać można co z tego jak bateria trzyma 2 dni oraz jest wielka jak beczka. Gdzie ja to pomieszcze??

SL-45i jest tanim i wspaniałym telegonem. Wystarczy zrobić jakiś mod podświetlania i soft mod i telefon całkiem inny.
    Tera jakbym odczuwał taką potrzeba to kupiłbym 6600 no chyba że jest jeszcze jakaś fajniejsza tj. mniejsza i bateria dużej trzyma a posiada wszystkie opcje 6600

Sorki za ot ale chciałem napisac tym którzy myślą że sl-45i to kiszka że wcale tak niejest. To jeden z lepszych telefonów. Mógłby niemieć antenki :|
  • Pomocny post
    #6 1784116
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 1784922
    shak14
    Poziom 15  
    Nie nie mam oryginalnej obudowy siemensa:/ wczesniej jak puknąlem w głośniczek to chodził ale tylko w chwili pukniecie teraz wogóle telefon jest troche rozklekotany myslisz ze to od tego moze trzeba go dobrze poskładac zeby nie sie nic w srodku nie ruszało??
  • Pomocny post
    #8 1785269
    West
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    shak obudowa sl45 montowana jest na zatrzaski więc może jakiś pękł i głośniczek się obluzował. Jak kiedyś miałem SLke to znalazlem takie coś jak Siemens sensor tool. do zmiany param baterii. jak komuś zależy to mogę odszperać. Może jeszcze w necie gdzieś jest.

OO znalazlem wraz z instrukcją
    http://www.siemenssl45i.gsmhosting.net/old_version/index.php?str=kalibracja
    Aczkolwiek podczas testowania niezbyt wyszło tak jak miało być, ale troche pomoglo. (proponuje najpierw zapisac swoje ustawienia).
    No i oczywiście może być padnięta bateria.
    Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #9 1785336
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 101
    objawy typowe dla padnietej bateri.Opis z ładowaniem i rozładowaniem w nocy to nic innego jak formatowanie jej.Gdyby podobnie sie działo na podstawionej dobrej to po przeczyszczeniu styków od acu (obie strony) zwrócił bym uwagę na PA.
    Jeśli chodzi o pukanie to zalecił bym puknąć jeszcze raz ale - nie w telefon...zgadzam się z opinią że to b.dobry model i szkoda go dewastować.Nic dziwnego że po takich naprawach jest rozklekotany.
    Nie wiem jaką wiedzą w zakresie elektroniki dysponuje właściciel tego postu ale jeśli choć podstawową.. to radzę poszukać i przeczytac co nieco na elektrodzie a wysiłek nie powinien pójść na marne.W innym przypadku lepiej oddać telefon komuś kto sie po prostu na tym zna.
    Pozdrawiam...ftb
  • Pomocny post
    #10 1785399
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 1786700
    shak14
    Poziom 15  
    Witam znowu Ten link co podal west nie chodzi tzn wchodzi strona ale nie moge ściagnąc programu i ustawien :/ Ten panel jest zjechany troche i faktycznie nie ma kilku zatrzasków, jak trocze przycisne obudowe to głośniczek działa.Czyli jak kupie nowy cały panel to wszystko będzie ok??
  • Pomocny post
    #12 1786788
    West
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Link ogólny :
    http://www.siemenssl45i.gsmhosting.net/module...ontent&pa=list_pages_categories&cid=2
    I do kalibracji:
    http://www.siemenssl45i.gsmhosting.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=11
    Jeżeli przy dociskaniu obudowy dziala to po wymianie panelu powinien dzialac (oznacza to ze glosniczek jest sprawny). Ale czy wszystko będzie ok to niewiem :). Z tą baterią to raczej wymiana panelu nie pomoże...
    Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #13 1787053
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 101
    hymn...panel (przednia część) musi pasować do tylniej części.To razem tworzy całość.Nie da sie zaprzeczyć że najlepiej trzyma oryginał (i to za bardzo).Przed kupnem radzę wziąść ze sobą tel i zobaczyć na miejscu co i jak.Może tak być że nowa kompletna obudowa będzie najlepszym rozwiązaniem.
    Jeszcze jedno: podczas wyjmowania i wkładania środka zwracaj uwagę na taśmę LCD zwłaszcza na odcinek od bocznych przycisków.Łatwo go zerwać i będzie problem

pozdrawiam...ftb
  • Pomocny post
    #14 1787583
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #15 1789024
    Marro8
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 10
    Witam stałem sie posiadaczem tego pieknego telefonu robie z nim takie ruzne bajery i nic sie nie dzieje jak płyta mi padła wczesniej znaczy dostałem telefon po upadku ale była kajs płyta peknieta i nie szło tylko mp3 słuchać ale problemów z baterią nie mam zapewne wystarczy wgrać plik do kalibracji bateri i bedzie ok stronke masz tutaj bardzo dobra moim zdaniem http://www.slka.vdns.pl/ posiadam z tej strony softa i sie nie wiesza :D:P a co do głośniczka zapewne nie styka głośniczek do jezeli masz jeszcze obudowe dosc dobra wystarczy uważnie otworzyc obudowe i delikatnie sprezynki z głośniczka rozciągnąc ale delikatnie ja mam panel nie orginalny ale sobie tak zrobiłem ze wszystko ładnie smiga ;] w tej chwili jestem na fazie zmiany diód z klawiaturki jak by ktos chciał jakies czesci do sl posiadam prosze pytac a moze cos sie znajdzie Pozdrawiam Marek
  • #16 1789041
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Siemens SL45i wykazuje problemy z szybkim rozładowywaniem baterii oraz wyłączaniem się podczas połączeń przychodzących. Najczęstszą przyczyną jest uszkodzona lub zużyta bateria, którą warto wymienić lub przetestować na innym egzemplarzu. Zalecane jest również czyszczenie styków baterii i ewentualna kalibracja parametrów baterii za pomocą narzędzi takich jak Siemens Sensor Tool, dostępnych na dedykowanych stronach internetowych. Problemy z głośniczkiem mogą wynikać z uszkodzonej lub nieoryginalnej obudowy, która jest montowana na zatrzaski; brak kilku zatrzasków powoduje obluzowanie elementów i przerywanie działania głośnika. Wymiana całego panelu przedniego lub kompletnej obudowy może rozwiązać problem z głośniczkiem, pod warunkiem zachowania ostrożności przy demontażu, zwłaszcza taśmy LCD. Soft telefonu można modyfikować, aby poprawić działanie i wydłużyć czas pracy baterii. Wymiana baterii i obudowy oraz kalibracja oprogramowania to kluczowe kroki w naprawie SL45i.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA