logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens SL45i wyłącza się przy dzwonieniu, komunikat o rozładowanej baterii

Angelo17 07 Lut 2006 23:19 1136 3
  • #1 2274071
    Angelo17
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    Gdy dzwonie do kogoś lub ktoś do mnie to telefon się wyłacza i pokazuje bateria rozładowana naładuj! Po właczenie go spowrotem pokazuje np. że bateria jest naładowana na maxa dopuki znowu do kogoś nie zadzwonie i wtedy znowu się wyłacza i pisze bateria rozładowana naładuj! co to może być? co jest przyczyną że telefon tak sie zachowuje? czy trzba wymienić baterie na nową???
  • #2 2274130
    qutrit
    Poziom 20  
    Ocena: 26
    Witam.
    To normalne w SL-kach,wejdz na www.slka.vdns.pl , tam na forum jest utworzony temat "pusta bateria naladuj.
    Fajne sa te telefony gdyby nie te problemy z ta bateria:(.
    Pozdrawiam.
  • #3 2274188
    bossqbanysa
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Witam.
    Sprawdz czy telefon posiada oryginalną obudowe, bo zazwyczaj po wymianie pojawiają sie problemy z tym telefonem. Dzieje sie tak za sprawą nieodpowiednio umieszczonego grzebienia który komunikuje baterie z płytą główną .Jesli go dobrze ustawisz bedzie OK. I bateria bedzie trzymała tak jak trzeba . Gdybys potrzebował schematu jak otwierac sl45 to napisz . pozdrawiam bossqbanysa
  • #4 2274208
    manat
    Poziom 12  
    Miałem to samo z SL45i, tylko że u mnie w momencie próby wysłania czegoś IRdą telefon po prostu się wyłączał. Także winiłem baterię ale nie zdążyłem jej wymienić (kupiłem nowy telefon). Reasumując - myślę, że w momencie pobierania dużego prądu z baterii, ta gdy jest zdezelowana nie daje rady.
REKLAMA