logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW passat B5 kamera cofania - Jak prawidłowo podłączyć kabel

Mgiecek 24 Lis 2018 18:52 5487 9
REKLAMA
  • #1 17582597
    Mgiecek
    Poziom 6  
    Witam.

Otrzymałem w prezencie rejestrator jazdy w lusterku plus kamerę cofania w zestawie.

Moje pytanie dotyczy sposobu podłączenia kamery a w zasadzie jednego jedynego kabla wolnego.

Od kamery idzie kabel zakończony wtyczką 4 pin. Od lusterka idzie kabel z miniJackiem na końcu którego do podłączenia jest gniazdo 4 pin tu wiadomo podłączam to od kamery ale również z tego gniazda idzie jeden jedyny kabel o nie wiem pod co go podłączyć... Pod światło cofania czy pod minus czy pod plus??

Dziękuję za pomoc

VW passat B5 kamera cofania - Jak prawidłowo podłączyć kabel VW passat B5 kamera cofania - Jak prawidłowo podłączyć kabel
  • REKLAMA
  • #2 17582613
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17582628
    Mgiecek
    Poziom 6  
    Nie było instrukcji. Kamera cofania ma też podobno równolegle nagrywać w czasie wraz z rejestratorem. Czy ten kabel może być jak piszesz pod lampę cofania by pokazywał z automatu w lusterku po wrzuceniu wstecznego biegu wygląd z tyłu?
  • REKLAMA
  • #4 17582634
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 17583196
    Mgiecek
    Poziom 6  
    W instrukcji nie było napisane jak zainstalować i podłączyć :(
  • #6 17583466
    piachu1994
    Poziom 39  
    Ocena: 1156
    Mgiecek napisał:
    W instrukcji nie było napisane jak zainstalować i podłączyć :(

Pomiędzy kamerką a plusem możesz założyć w celu sprawdzenia żarówkę 12V 2W. Ten przewód może załączać kamerę albo w ogóle być zasilaniem.
  • #7 17583650
    Mgiecek
    Poziom 6  
    Gdzie najlepiej się podłączyć pod + w bagażniku B5 kombi?
  • Pomocny post
    #8 17583668
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 17584074
    Mgiecek
    Poziom 6  
    Sprawdziłem. Podłączyłem minijack do lusterka włączyłem tryb kamery cofania i obraz jest pokazywany w lusterku. I to bez podłączenia tego kabelka.

W najbliższych dniach wjadę na warsztat i podłącze pod + lampy cofania zapewne da efekt automatycznego włączenia widoku w lusterku
  • REKLAMA
  • #10 17584222
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zadał pytanie dotyczące podłączenia kamery cofania do rejestratora jazdy w lusterku w VW Passat B5. Kamera ma kabel zakończony wtyczką 4 pin, a lusterko posiada kabel z miniJackiem. Użytkownik nie wiedział, do czego podłączyć dodatkowy kabel. Odpowiedzi sugerowały podłączenie go do plusa światła cofania, co umożliwi automatyczne włączanie kamery przy wrzuceniu biegu wstecznego. Użytkownik potwierdził, że obraz z kamery jest wyświetlany w lusterku bez podłączenia tego kabelka, a planuje podłączyć go do lampy cofania, aby uzyskać pełną funkcjonalność.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA