logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Legion Y520 zacina się mimo dodatkowej pamięci RAM

Haniula 26 Lis 2018 21:04 819 3
REKLAMA
  • #1 17587745
    Haniula
    Poziom 6  
    Witam, potrzebuje pilnie pomocy, gdyż mam problemy z moim laptopem. Otóż na początku czerwca tego roku kupiłam laptopa Lenovo legion Y520 (windows 10) za 3100 zł (była promocja, że 500 zł zwracali), i przez pierwszy miesiąc chodził super, naprawde byłam pod wielkim wrażeniem. Ale niestety, w połowie lipca a początek sierpnia zaczął się zacinać. Chodził gorzej niż mój 8-letni laptop też z lenovo. Szwagier doradził mi żebym kupiła pamięć Ram do laptopa bo miał faktycznie tylko 4GB, to dokupiłam kolejne 4 i ma aktualnie 8. Zaczyna działać dobrze, ale po 2 tygodniach znowu zaczyna się to samo, sprawdzam a tam znowu 100% zajętej pamięci. Zaczynam go czyścić i nic, nadal mocno się zacina, muli się, nie jest tak samo dobry jak kupiłam. Prosze pilnie o pomoc z moim problemem.
    Dane techniczne laptopa.
    Windows 10 najnowsza wersja
    Pamięć Ram 8 GB
    Procesor Główny Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz
    Karta Graficzna NVIDIA GEFORCE GTX
    Miejsca w dysku 930 GB ( mam podzielone na trzy dyski, dyck C:, Dysk D:, i Dysk E: )
  • REKLAMA
  • #2 17588159
    Graszimasz
    Poziom 6  
    Spróbuj to. Wpisz w menu start "usługi" wybierz to co wyskoczyło. Gdzieś na samym dole znajdź usługę "Windows Search" klikasz dwa razy i wyskoczy Ci menu. Tam masz "Tryb uruchamiania" i pewnie jest na "Automatyczny" kliknij to i ustaw na "Wyłączony". Potem wciśnij Ok i gotowe. Uruchom jeszcze raz laptopa i będzie śmigał.
  • REKLAMA
  • #3 17588175
    badboy84
    Poziom 43  
    Ocena: 1483
    Ale jak go czyścisz? Ściereczką po klawiaturze czy obudowę na zewnątrz też?
    Na początek przydałoby się przeskanować Malwarebytes, jeżeli efekt będzie mierny to skan FRST i logi wrzucić na forum jako załączniki. Ktoś na pewno pomoże.
  • #4 17589471
    Haniula
    Poziom 6  
    @Graszimasz zrobiłam to co napisałeś i już czuje lekką różnice gdyż np. internet już mi się nie zacina a nie robi się cały czarny więc jest dobrze i dziękuję za radę :).
    @badboy84 czyściłam dyski, żeby mieć wolne miejsca i próbowałam usuwać gry, które mi instalował windows...
REKLAMA