logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować punkty zamknięcia i otwarcia bramy z siłownikiem Nice Spin11?

emgarwo 30 Lis 2018 16:36 2115 11
REKLAMA
  • #1 17595941
    emgarwo
    Poziom 10  
    Ocena: 38
    Nie mogę zaprogramować punktów zamknięcia i otwarcia bramy z siłownikiem nice spin11. Każdorazowo podczas ustawiania wózek uderza o zderzak i mocno napina pasek. W obawie przed urwaniem przerywam proces. Proszę mi podpowiedzieć co może być przyczyną. Za pomoc z góry dziękuję.
    Emil
  • REKLAMA
  • #2 17596282
    lamerb
    Poziom 25  
    Ocena: 166
    Podczas programowania wózek ma uderzać o zderzak.
  • #3 17596468
    emgarwo
    Poziom 10  
    Dziękuję za informację. Problem jest jednak w tym, że po uderzeniu wózka w zderzak przedni wózek pozostaje w tym miejscu nie przesuwając się do zderzaka tylnego i ponownie do przedniego.
  • REKLAMA
  • #4 17596556
    lamerb
    Poziom 25  
    To pierwsze uruchomienie czy "naprawa"?
  • #5 17596633
    emgarwo
    Poziom 10  
    To jest naprawa i wielokrotna próba, która za każdym razem kończy się zatrzymaniem wózka i jednostronnym naprężeniem paska a drugostronnym mocnym rozluźnieniem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 17596671
    lamerb
    Poziom 25  
    Czyli automat uszkodzony. Wyślij do Nice do Pruszkowa.
  • #7 17596681
    emgarwo
    Poziom 10  
    Chciałem tego uniknąć chociaż brałem to pod uwagę...
  • REKLAMA
  • #8 17597145
    lamerb
    Poziom 25  
    emgarwo napisał:
    To jest naprawa i wielokrotna próba, która za każdym razem kończy się zatrzymaniem wózka i jednostronnym naprężeniem paska a drugostronnym mocnym rozluźnieniem.

A co się dzieje dalej? Wózek się po prostu zatrzymuje i silnik staje?
  • #9 17597786
    emgarwo
    Poziom 10  
    Wózek się zatrzymuje z jednostronnie mocno napiętym paskiem. Odczekuję chwilę i wyłączam napięcie zasilania.
  • #10 17597825
    lamerb
    Poziom 25  
    No to jednak raczej uwalony :(
    Jak drobna część to serwis Nice naprawi. Jak coś poważniejszego to zaproponują wymianę centrali.
    Szacuję, że nie powinno to (wymiana) przekroczyć 450zł.
  • #11 17597863
    emgarwo
    Poziom 10  
    Czy jest jakaś możliwość przywrócenia ustawień fabrycznych jak w większości urządzeń elektronicznych, bo nic takiego nie znalazłem w dtr. Wydaje mi się, że gdy by można przywrócić ustawienia fabryczne to można by się zorientować czy to uszkodzenie czy sprawa nieprawidłowych ustawień.
  • #12 20644980
    ptosek
    Poziom 1  
    @emgarwo, czy udało Ci się rozwiązać ten problem samemu? Mam chyba ten sam problem, tyle, ze mi brama wraca czasami do miejsca otwarcia i tez szukam sposobu jak zresetować system do ustawień fabrycznych,

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z programowaniem punktów zamknięcia i otwarcia bramy z siłownikiem Nice Spin11. Podczas ustawiania, wózek uderza w zderzak, co prowadzi do jednostronnego napięcia paska i zatrzymania wózka. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że może to być spowodowane uszkodzeniem automatu, a także proponują wysłanie urządzenia do serwisu Nice w Pruszkowie. Użytkownik rozważa możliwość przywrócenia ustawień fabrycznych, aby sprawdzić, czy problem wynika z nieprawidłowych ustawień.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA