logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Transcend jetflash v95c 4GB - pendrive w stanie uszkodzonym

pdurka 02 Gru 2018 00:56 855 4
REKLAMA
  • #1 17599064
    pdurka
    Poziom 9  
    Ocena: 16
    Witam, kupiłem w allegro pendrive w stanie uszkodzonym wprost od producenta, podłączył i tak jak jest, myślałem, że samodzielnie potrafię naprawić, niestety myliłem się, w oknie mój komputer widzi ale pojawił się komunikat "włóż dysk do stacji..."

chipgenius:
    Transcend jetflash v95c 4GB - pendrive w stanie uszkodzonym

Tam gdzie pisze "flash id code" jest losowy, na początek po podłączeniu nie pokazuje, jakiś czas później pokazuje flash id za każdym razem inny.
    Czy ktoś ma taki pendrive tak jak w temacie? Mógłbym prosić zrzut chipgenius w pełni działający pendrive? Byłbym wdzięczny gdyby pokazał, a w szczególności "flash id code" tak abym mógł przywrócić pamięć.
  • REKLAMA
  • #2 17599684
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3557
    pdurka napisał:
    Czy ktoś ma taki pendrive tak jak w temacie? Mógłbym prosić zrzut chipgenius w pełni działający pendrive?

To raczej jest źle sformułowane, prędzej należy prosić o jak najbliższy numer seryjny i wtedy możliwe że będzie to ta sama pamięć. :idea:
    Przykład:
    Spoiler:
    Утилита не справилась. Помогла онлайн утилита с сайта Transcend — OnLineRecovery_
    Флешка:
    Description: [J:]Çàïîìèíàþùåå óñòðîéñòâî äëÿ USB(JetFlash Transcend 4GB)
    Device Type: Mass Storage Device

Protocal Version: USB 2.00
    Current Speed: High Speed
    Max Current: 200mA

USB Device ID: VID = 8564 PID = 1000
    Serial Number: XH73AAX7

Device Vendor: JetFlash
    Device Name: Mass Storage Device
    Device Revision: 0100

Manufacturer: JetFlash
    Product Model: Transcend 4GB
    Product Revision: 8.07

Controller Vendor: Alcor Micro
    Controller Part-Number: AU6988/AU6986 [BD02] — F/W 5304
    Flash ID code: 2CD7943E — Micron MT29F32G08MAA — 1CE/Single Channel [MLC-4K] -> Total Capacity = 4GB

Próbuj z AOnLineRecovery. Przedstaw nam jaki daje błąd.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3521264.html#17574944
  • REKLAMA
  • #3 17600885
    pdurka
    Poziom 9  
    niestety nie pomoże

Dodano po 1 [godziny] 16 [minuty]:

próba naprawy tego pendrive i ustawiłem zgodnie z zrzutem od pilcar, i klikałem start i nie ruszy dopóki nie pokaże id flasha.
  • REKLAMA
  • #4 18934292
    pdurka
    Poziom 9  
    po roku próbuję ponownie naprawić, niestety bez skutku, kontroler wydaje się porządku, ale nadal problemem jest pamięć flash, za każdym ramem gdy włożę to zmienia ID flash, mogę sprzedać za 5 zł z pudełkiem i ulotką. również mam kilka pendrive uszkodzonych do sprzedania.
  • #5 19588637
    pdurka
    Poziom 9  
    zamykam temat, bo chcąc sprawdzić czy pamięć flash jest w porządku, odkleiłem się od obudowy, okazało się, że złamany, nadaje się do wyrzucenia.
REKLAMA