logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Junkers ZWB 24-1 AR - wyświetla błąd E9, brak ciśnienia

Alexandra92 06 Gru 2018 18:04 16026 2
REKLAMA
  • #1 17609074
    Alexandra92
    Poziom 2  
    Ocena: 8
    Nie znam się kompletnie na piecu i nie wiem o co chodzi, wczoraj wszystko było okej. Dzisiaj wyskoczył błąd E9, nie ma ciśnienia i oficjalnie jestem załamana. Nigdy nie miałam do czynienia z takim piecem, a od dwóch miesięcy są same problemy. Nie chcę znowu wzywać autoryzowanego serwisanta, bo koszty przewyższają standardy studentki. Szukałam, grzebałam w internecie, podobno trzeba dolać wody. Tak to rozumiem, że mam odkręcić ten czarny krótki zawór? Niestety zdjęcia słabe, bo piec zabudowany, nie mogę się tam dostać z aparatem. I czy powinnam odpowietrzyć grzejniki? A może przyczyna tego błędu jest całkiem inna?
    Zbliżenie na rury i zawory podłączone do pieca gazowego. Panel sterowania pieca gazowego z błędem E9 i niskim ciśnieniem. Rury i zawory pod piecem gazowym. Wnętrze zabudowanego pieca z widocznymi rurami i zaworami. Zdjęcie części instalacji hydraulicznej z przewodami i rurami wokół pieca centralnego ogrzewania.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17609211
    Felini
    Moderator
    Ocena: 433
    Trzeba uzupełnić wodę w obiegu grzewczym.
    Ten czarny zawór po lewej odkręć powoli i napełnij do ok. 1-1,3 bar, potem skasuj błąd włącznikiem u góry po lewej stronie wyświetlacza.
  • #3 17609226
    Alexandra92
    Poziom 2  
    Ocena: 8
    Dzięki!! Wszystko już ładnie działa!!
REKLAMA