logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć AUX do radia Delphi F263 w Oplu Combo D - niebieska czy żółta wtyczka?

Venomouss 10 Gru 2018 16:31 2211 1
REKLAMA
  • #1 17617666
    Venomouss
    Poziom 2  
    Witam

Chciałbym podpiąć kabel AUX do radia Delphi F263 Dorian.
    Słyszałem, że są dwa rodzaje kabli AUX tj. z niebieską wtyczką lub z żółtą. Który rodzaj mam zastosować?
    Dodam, że gdy naciskam przycisk Media na radiu to wyświetla się komunikat "No source available".
    Pojazd to Opel Combo D 2012 czyli Fiat Doblo z logiem Opla ;)

Jak podłączyć AUX do radia Delphi F263 w Oplu Combo D - niebieska czy żółta wtyczka?
  • REKLAMA
  • #2 21331490
    opu
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    Stary temat, ale może się komuś przyda.
    Mam takie radio w Doblo z systemem Blue&Me. Według informacji trzeba połączyć D-IN z D-OUT. Obok są sygnały AF R, AF L, AF GND, to będzie sygnał Aux. Problem w tym, że to działa tylko na postoju, a w czasie jazdy podwójne kliknięcie „media” lub „SRC” nic nie daje.

Po sprawdzeniu już jestem pewny. Jeśli wypniemy moduł blue &me który jest pod siedzeniem kierowcy można tam dojść odsuwając fotel do przodu i z tylnej kanapy podnosimy klapę w dywanie. Wypinamy niebieską wtyczkę. W ten sposób Radio będzie nam obsługiwać AUX bez problemu. Moduł B&M blokuje po lini Can możliwość używania Aux-a Rezerwuje go dla siebie. Reszta tak jak wyżej. do przesłania sygnału można użyć żółtej wtyczki lub niebieskiej (w radiu) Raczej to nie ma znaczenia. byle D in D out miał założoną zworkę. Konektory 2.8mm można zastosować, ale to raczej taka partyzantka i zalecam zamówić takie które wejdą w oryginalne gniazdo.
REKLAMA